PSRM

27 iunie 2024

Bogdan Țîrdea participă la o conferință internațională la Moscova

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Bogdan Țîrdea, participă la conferința științifico-practică internațională „Moldova – nu este România. A fi sau a nu fi pentru statalitatea Moldovei?”, organizată pe 27 iunie la Moscova de către Institutul țărilor CSI.

În discursul său din cadrul conferinței, Bogdan Țîrdea a menționat că partidul de guvernământ din Moldova, PAS, a adoptat practic un curs de lichidare a independenței Republicii Moldova. În toate organele de putere se află cetățeni ai României.

Mai mult, renunțarea la limba moldovenească în Constituție, interzicerea mass-media de opoziție, anularea statutului limbii ruse, exercițiile militare constante cu NATO și România, trecerea sub controlul României a gazoductelor, băncilor și intensificarea construcției și modernizării infrastructurii cu participarea României (poduri, drumuri, apeducte, conectarea la sistemul energetic românesc) demonstrează clar că procesul a luat amploare.

„Astăzi, susținătorii statalității trebuie să înțeleagă toate riscurile și să depună eforturi pentru a apăra independența, suveranitatea și neutralitatea țării”, a subliniat Bogdan Țîrdea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă