PSRM

28 aprilie 2023

Bogdan Țîrdea: Lăsați ipocrizia și încetați propaganda războiului!

Astăzi, în plenul Parlamentului, deputatul BCS, Bogdan Țîrdea, a dezmințit mai multe acuzații adresate opoziției de majoritatea parlamentară PAS, în cadrul examinării proiectului de lege pentru denunțarea unor acorduri privind crearea și activitatea Teleradiocompaniei Interstatale ”MIR”.

Bogdan Țîrdea a fost șocat de ipocrizia declarațiilor făcute de deputații PAS, îndemnându-i să înceteze cu acestea.

”Voi spuneți că noi am adus această televiziune MIR în Moldova ca să ne spele pe creier. Vă aduc aminte că această companie MIR a început să difuzeze în Moldova la 1 ianuarie 2013, când Alianța pentru Integrare Europeană se afla la guvernare împreună cu majoritatea din cei prezenți aici, fiind în postură de miniștri, vice-miniștri, consilieri ai dlui Vlad Filat etc. Vă îndemn să cereți scuze cetățenilor și să confirmați că voi ați adus această televiziune”, a spus deputatul.

Totodată, vorbind despre propaganda la care fac trimitere deputații PAS, deputatul a amintit că această companie difuzează în circa 50 de state, printre care Austria, Germania, Israel, Serbia, SUA, Elveția, Estonia etc. ”Deci, în aceste state MIR nu face propagandă, dar la noi da?”.

De asemenea, Țîrdea s-a arătat nedumerit de faptul că televiziunea este învinuită că difuzează reportaje culturale în loc de reportaje despre război. ”Dar este ok atunci când la TV8 este transmis un reportaj cu mercenari care spun că vor veni în Moldova și îi vor îngropa pe cei care protestează împotriva PAS-ului? Acest subiect este propagandă de război sau nu?”

Pe finalul luării de cuvânt, Bogdan Țîrdea s-a adresat cu un apel către deputații PAS să fie consecvenți în declarații și pe lângă altele, să condamne și fapte precum omorul a 2 cetățeni moldoveni de către dronele ucrainene, interzicerea în Ucraina a limbii române (moldovenești) și încălcarea drepturilor minorităților românești și moldovenești la predare în limba natală, închiderea a zeci de școli cu predare în limba română, distrugerea plăcii comemorative a lui Alexandru cel Bun, maltratarea preoților români și moldoveni pe teritoriul statului vecin. ”Bogdan Aurescu, ministrul român de externe a condamnat aceste lucruri, dar voi nu! Lăsați ipocrizia și încetați propaganda războiului”, a concluzionat deputatul Țîrdea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă