PSRM

23 decembrie 2021

Bogdan Țîrdea: timp de patru luni parlamentul s-a transformat într-o casă de nebuni unde pacienții critică medicii și se luptă cu coruptia

Discursul deputatului PSRM, Bogdan Țîrdea, rostit în cadrul ședinței Parlamentului Republicii Moldova din 23 decembrie 2021

Parlamentul de vreo 4 luni de zile s-a transformat în casă de nebuni, unde pacienții, în loc sa fie legați și tratați, critică medicii, adoptă legi, luptă cu corupția.

E dimineață din nou în Moldova.

Azi procurorul general Robu a venit la Parlament.

Domnul Robu a luptat cu corupția în 2019, în jumătate de an fiind zero condamnări. Și iată că acum a fost propus să lupte din nou.

În rezultatul luptei sale, el însuși este cercetat pentru faptul ca a luat 10 000 euro, deci, pentru o posibilă corupție.

În rezultat, Plahotniuc, Iaralov, Filat, Leancă, Filip, Gaburici –toți cei care au participat la furtul miliardului, stau în libertate. Procurorul general Stoianoglo, care i-a cercetat, este arestat.

Eu credeam, ca procurorul Robu va veni să se laude, că a întors miliardul furat, cele 100 mln. euro din atacurile raider asupra băncilor, aeroportul, Tutun CTC.

Credeam, ca va veni, cel puțin, cu Drăguțanu în catușe.

Și ce face procurorul? Vine sa ceară din nou ridicarea imunității lui Șor, căruia tot el i-a ridicat-o în 2019. Și înaintează 9 cereri, când putea și una.

Voi sunteți teferi la cap?

Eu înțeleg că voi nu puteți sa-l arestați pe Filat, căci v-a fost șef la PLDM. Nici pe Leancă, care v-a fost șef la guvern.

Și nici măcar pe Gaburici, fiindcă v-a fost nu doar șef la guvern, dar și sponsor la prezidențialele din 2020, cu tot cu compania BEMOL.

Cu atât mai mult pe Filip, care a privatizat Casa presei, Cantina parlamentului și mai nu știu ce. El o sprijinit-o pe Sandu la prezidențiale, așa că puteți să-l pupați în frunte, cu tot cu Procuror.

Acest show frizează absurdul!

Eu personal, chiar nu știu, pentru cine să votez.

Pentru Șor, pe care voi il acuzați că a furat miliardul, sau pentru Sandu, care a votat pentru ca acest miliard să ajungă în băncile lui Șor, iar apoi în buzunarele lui Plahotniuc.

Dar ținând cont de faptul, că Sandu a zburat în 2012 la Doha cu avionul lui Șor, a primit 300 mii lei finanțare în 2016 de la ”Dufremol”- ul lui Șor, a votat ca miliardul să ajungă în băncile lui Șor, a semnat cu Șor în august 2020 pentru demisia guvernului Chicu, eu zic, ca si Shor și Sandu sunt oameni buni.

Iar eu, care am criticat aceste lucruri, – sunt om rău!

De aceea propun ca de azi încolo, Totul ce-ați furat voi, sa ziceți că am furat noi. Voi deja o faceți, dar trebuie mai activ.

Totodată, vin cu un autodenunț la procuror, cerând sa fiu chiar eu împachetat.

Cineva trebuie sa fie acuzat, nu-i așa?

1. Eu i-am convins prin șiretlic și minciună pe Sandu, Negruță și Leancă sa voteze pentru concesionarea aeroportului pe 29 mai 2013!

2. Eu am promovat Privatizarea BEM, dar nu Negruță. Apoi, am scris pe blog, ca la BEM totul e bine. Dumitru poate confirma.

3. Eu sunt participant la furtul miliardului, nu Plahotniuc, Leancă, Drăguțanu, și soacra lui Litvinenco. Si tot eu, amenințându-l cu moartea, l-am impus pe domnul Grosu sa voteze, la 7 noiembrie 2014, hotarirea secretă Nr 938 de transfer a 9.5 mlrd. lei băncilor lui Șor.

Apoi, amenințînd-o cu răfuială pe doamna Sandu, am impus-o să voteze la 27 martie 2015 pentru alte 5.4 mlrd. lei, care tot s-au dus la băncile lui Șor. Ei desigur se împotriveau, voiau să organizeze conferințe și proteste, să dezvăluie furtul, dar eu nu le-am permis!

4. Eu le-am dat lui Gaburici și Nemerenco diplome false, ca să-i compromit.

5. Eu am falsificat semnăturile, și casa de 8 mln. lei a lui Spînu, am scris-o că ar costa 3 mln.!

6. Deja de omorul din Padurea Domnească, Landromat, atacuri raider, vinderea sistemului bancar străinilor – cred ca e clar de la sine.

Cu stimă, al Vostru… Vlad, pardon, Bogdan Țîrdea!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă