PSRM

26 februarie 2020

Bogdan Țîrdea: Informații tabu despre opinie și dreptate

(Articolul politologului Bogdan Țîrdea)

 

Despre lipsa de dorință a partidelor de dreapta ale RM de a interacționa cu Federația Rusă

De-a lungul ultimilor 10 ani, sau poate chiar mai devreme, s-a format o tradiție stupidă. Orice încercare de apropiere de Rusia și Uniunea Economică Eurasiatică, de consolidare a poziției limbii și televiziunii ruse, de grevare a monopolurilor, de sărbătorire a Zilei Victoriei duce automat la proteste, contestații la Procuratură și amenințări din partea partidelor de dreapta și a ONG-urilor!

Nu vorbiți, nu întreprindeți nimic, pentru că nu valorați nimic…

Către toți rusofilii și moldovenii, care sunt tratați ca cetățeni de clasa a doua. Acestora li se interzice să se considere moldoveni, să pretindă că limba lor este moldovenească, să spună că Rusia este prietenul și partenerul nostru, să urmărească programele de știri rusești.

Pe 31 decembrie, canalele TV moldovenești au transmis discursul de Anul Nou al lui Vladimir Putin. Chiar acolo, ONG-ul Watchdog, apropiat Maiei Sandu, a apelat la CCA, cerînd sancțiuni.

Apropo, deputatul PAS Alaiba a declarat imediat că televiziunile rusești transmit mesaje de propagandă. Sunt dăunătoare. Este clară aluzia? Nu ai dreptul să-l urmărești pe Putin. Nu puteți urmări știri rusești.

Pe 23 decembrie, Igor Dodon a propus să ia un împrumut de la Federația Rusă în valoare de 500 de milioane de dolari pentru construcția drumurilor – imediat a izbucnit scandal în mass-media. Pe 20 ianuarie, blocul ACUM a solicitat o ședință extraordinară a Parlamentului pentru a afla cine a cîștigat licitațiile pentru construcția drumurilor și care este procentul împrumutului.

Este clară aluzia? Din Occident, împrumuturi cu dobîndă ridicată pot fi luate, din Rusia, cu mici – Doamne ferește!

Pe 23 ianuarie, în Israel, Igor Dodon a adus un omagiu victimelor Holocaustului. În aceeași zi, blocul UNIREA a organizat un miting de protest la Președinție, chipurile împotriva creșterii criminalității. De ce nu la Ministerul Afacerilor Interne, la Procuratura Generală și la BNM? Așa și nu au fost la eveniment în Israel!

Este clară aluzia? Nu puteți vorbi despre Holocaust, deoarece și trupele române au participat la acesta.

Primarul I. Ceban a înăsprit cerințele companiilor de construcții – imediat constructorul scandalos M. Darie, apropiat de V. Plahotniuc, a convocat o conferință de presă și a spus că mafia construcțiilor s-a instalat în primărie!

Ați înțeles la ce fac referire? Lăsați în pace construcțiile, că acolo se învîrt sute de milioane de dolari!

La 2 februarie, premierul I. Chicu a promis că va reîntoarce Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică dreptul de a reglementa și, prin urmare, de a micșora prețul benzinei. Și ce credeți? A doua zi, R. Usatîi apără cartelurile. Pe pagina sa de pe rețelele de socializare a scris – doar gîndiți-vă la asta! – spune, PSRM vrea să conducă mafia gazului lichefiat.

Reamintim că în 2018, la comanda lui Plahotniuc, cartelurile carburanților au fost autorizate să stabilească singure prețul. Prin urmare, acestea s-au majorat imediat!

După ce Chicu a anunțat că prețurile la benzină sunt mari și ANRE le va reglementa, pe 2 februarie acestea au scăzut. Reamintim că prețul benzinei și al motorinei a mai fost redus și la 31 ianuarie – în medie cu 25 de bani!

Apropo, prețul va scădea din nou în curînd. Veți vedea. Așteptăm protestele aprige ale lui Usatîi. Timp de șase luni, blocul ACUM s-a revoltat că PSRM are cel mai mare cartel media – tocmai patru canale de televiziune fără acoperire națională împotriva a sute de canale media a blocului ACUM.

Cînd au apărut informații că Accent TV, Primul în Moldova etc., a fost cumpărat de omul de afaceri rus Igor Ciaika, persoana implicată în dosare penale D. Chirtoacă a apelat imediat la Procuratura Generală cu o solicitare pentru a verifica legalitatea tranzacției.

Dacă deții canale media, este rău, deoarece este un cartel. Dacă le vinzi este și mai rău! Doar le vindeți rușilor, nu românilor! Este clar? Nu puteți cumpăra și vinde nimic rușilor.

Scandalul creat de mass-media lui Plahotniuc și a blocului ACUM are scopul de a arăta un singur adevăr simplu: nici să nu îndrăzniți să spuneți că Rusia ne este prietenă și că ne vrea binele! Acești domni nu doresc unificarea țării, relații sănătoase cu Federația Rusă, dialog cu Tiraspol.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă