PSRM

27 octombrie 2020

Bogdan Țîrdea: Retușarea portretului Maiei Sandu

Politologul Bogdan Țîrdea a făcut o selecție de expuneri și opinii despre Maia Sandu, care o caracterizează ca persoană și ca politician.

Retușarea portretului Maiei Sandu:

 1. Antonescu – personalitate istorică.
 2. Rusia – ocupant, agresor (vezi interviul cu Gordon)
 3. Limba – română
 4. Crimeea aparține Ucrainei.
 5. Marșuri unioniste – le susține.
 6. Marșuri LGBT – nu le va interzice.
 7. Dacă va fi organizat referendum pentru Unire, va vota PENTRU!
 8. 24 august, cînd Moldova a fost eliberată de fasciști, este o zi de doliu pentru crimele nazismului și comunismului.
 9. Prima vizită – la Kiev și București (2 colonii americane)
 10. 9 mai nu este Ziua Victoriei, ci Ziua Europei. Nu au existat învingători în acest război și acest lucru nu este un motiv de mîndrie.
 11. Consideră că nu este necesar să fie întreținute și reparate memorialele. Nu sunt bani.
 12. Limba rusă nu trebuie să fie obligatorie în școli. În 2014, a exclus-o din lista disciplinelor obligatorii la școală. Este împotriva statutului limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică.
 13. Pledează pentru semnarea imediată a Convenției de la Istanbul, în care sexul unei persoane este determinat nu de biologie, ci de opinia persoanei despre sexul său. Acesta este primul pas către legalizarea persoanelor transgender și apoi operațiunii de reatribuire a genului, inclusiv pentru copii.
 14. În opinia sa, locuitorii din Transnistria și moldovenii din Federația Rusă nu au dreptul să participe la alegeri. Doar diaspora din UE, SUA, Canada poate participa …
 15. Se consideră româncă. Moldovenii și limba moldovenească nu există.
 16. Pledează pentru optimizarea raioanelor și a administrațiilor raionale. A susținut în 2013-2013 închiderea a 113 școli, optimizarea spitalelor.
 17. În calitate de prim-ministru, ea a susținut Cartea Albă a Asociației Investitorilor Străini, în care principalul punct este vînzarea de terenuri. Dar astăzi ea neagă.
 18. Se opune revenirii știrilor și programelor rusești în Moldova. Aceasta este propaganda valorilor greșite (adică credința, familia tradițională etc.)
 19. Consideră că este necesar să se respecte cu strictețe recomandările FMI, Banca Mondială, unde a lucrat ca consultant. În calitate de prim-ministru, la cererea FMI, a majorat impozitul pentru HoReCa de la 10 la 20%, la tichetele pentru masă, TVA la gaz etc.
 20. Sunt convins că alegerile au fost trucate chiar înainte de a începe. Îi îndeamnă pe toți la proteste și Maidan împotriva victoriei lui Igor Dodon (interviu Euronews).
PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă