PSRM

15 mai 2020

Bogdan Țîrdea a demontat minciunile cu privire la starea de urgență instituită în Moldova

Politologul Bogdan Țîrdea a comentat finalizarea stării de urgență care a fost instituită în Moldova pînă pe 15 mai, și fake-urile legate de aceasta:

Dragi concetățeni! Vă felicit cu ocazia finalizării carantinei și stării de urgență! Vă amintiți prin ce situații de groază ați trecut mulți dintre voi? Cetățeni instruiți special au încercat să intimideze poporul, să provoace frică, să transforme concetățenii noștri în niște bovine.

Facebook-ul și  rețeaua de socializare “Oдноклассники” au distribuit sute de fake-uri.

Că toți ne vom infecta – doar testele sunt infectate! Și pînă la urmă s-a dovedit a fi o prostie.

Pentru noi au fost săpate 3000 de morminte! S-au dovedit a fi 150, iar aceasta era o muncă planificată.

Că cetățenii unei clădiri au fost blocați în apartamente, ușa clădirii a fost sudată! S-a dovedit că casa avea două intrări!

Că vînd salopete medicale în străinătate atunci cînd pentru medicii noștri nu sunt suficiente! S-au dovedit a fi salopete obișnuite de lucru!

Că sunt de 10 ori mai multe cadavre, dar sunt ascunse! Și tot acești domni susțin acum contrariul. S-a dovedit că sunt mult mai puțini infectați și cadavre, dar numărul lor este amplificat pentru a vă ține în carantină și frică!

Dar prostiile precum, că Igor Dodon a lansat 5G si casele funerare i-au multumit pentru asta????

  1. Dar ce isterie s-a iscat din cauza grîului! Ne așteaptă foametea, a scris presa celor de dreapta! În Moldova, exportul de cereale este în plină evoluție atunci cînd pentru cetățeni nu este suficient. Apoi s-a dovedit că Comisia pentru situații excepționale a interzis exportul acum o lună!!! Cereale au exportat cîteva întreprinderi transnistrene, și oricum, a fost vorba despre mai multe situații în care întreprinderile au avut contracte preliminare!
  2. Despre spitalul Ministerului Sănătății (fosta cale ferată), care ar fi fost cică „închis” în timpul pandemiei!!! S-a dovedit că doar cîteva secții au fost închise, unde erau aduși pacienți cu covid, din cauza scăderii accentuate a fluxului de pacienți. De la începutul epidemiei, peste 250 de oameni au fost tratați acolo!
  3. Vă amintiți de isteria că nu există suficiente aparate pentru ventilație? Avem doar 500! Nu suntem pregătiți, vom muri cu toții! Și ce dacă? Pe 15 mai, tocmai 21 de cetățeni au fost conectați la ventilator!
  4. Mulți cetățeni încă mai cred și într-o altă prostie – cică despre mortalitatea mare din cauza Covid-19 în țara noastră. Dar analizați datele oficiale, în comparație cu alte țări. În Moldova, rata mortalității din cauza Covid 19 este de 3,5%, Croația 4,2%, Polonia 4,9%, România 6,6%, Slovenia 7%, Ungaria 12,9%, Italia 13,9%! Reamintim că pe 15 mai avem 5553 infectați, 194 au murit, 2228 (+52) au fost vindecați!

Adică un număr de 3325 de bolnavi. Și dacă fără Transnistria – atunci doar 2569 de pacienți și 165 de morți. Trebuie să reamintim despre numărul de decese în alte țări? SUA – 84 199, Marea Britanie – 33 264, Italia – 31 106, Spania – 27 104, Franța – 27 077, Germania – 7 861.

  1. Vă amintiți cum ați vehiculat că autoritățile au furat ajutorul oferit de UE de 1 miliard de dolari pentru combaterea Covid 19! Apropo, nu a existat asistență UE pentru bugetul nostru. Era o promisiune din partea UE de a acorda un împrumut de 140 de milioane, apoi de 87, apoi de alte 100 de milioane! Încă așteptăm …
  2. Ultimul fals este pur și simplu o capodoperă! Cîteva site-uri (point, news maker, zdg etc.) au distribuit un document fals „Decizia CSE Nr. 28 din 14 mai”. Un document de o dimensiune aproape cît publicația „Capitalul” de Marx – 17 pagini! Esența documentului este că restricțiile, carantina, amenzile și aproape execuțiile vor dura pînă pe 31 decembrie!

Deci, rezoluția originală a CSE Nr. 28 a apărut nu pe 14 mai, ci pe 12 mai și constă din 2 pagini.

Pe 14 mai  fost publicată decizia NR. 29, pe 1 pagină! Ințelegeți? Nu pe 17 pagini , ci pe pagina 1!

În orice caz, felicit cetățenii pentru că au îndurat aceste 2 luni dificile. Și că au făcut sacrificii uriașe pentru a salva pensionarii, pacienții cronici. Acesta este triumful umanismului, dacă vreți … Și a meritat.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă