PSRM

24 august 2021

Bogdan Țîrdea: Amendamentele la legile privind CNA și Procuratura Generală au restabilit controlul politic asupra justiției

În realitate, astăzi s-au întâmplat lucruri scandaloase, a scris deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea pe pagina sa de pe rețelele de socializare după ședința Parlamentului.

„PAS a votat în favoarea modificărilor legilor privind CNA și Procuratura Generală.

În cazul CNA, directorul va fi numit de Parlament fără concurs. CNA și-a pierdut statutul de organ independent în lupta împotriva corupției.

Se transformă într-un organ pentru lupta împotriva adversarilor PAS.

PAS a votat, de asemenea, pentru a evalua performanța Procurorului General, creând un fel de neînțelegere numită „comisia de evaluare”.

4 din 5 membri ai comisiei vor fi numiți direct de către partidul de guvernământ.

Ambele legi au fost adoptate fără examinarea Comisiei de la Veneția, în pofida criticilor aduse CNA, a numeroșilor experți și ONG-uri.

Aceste legi nu sunt altceva decât o nouă preluare a statului și uzurparea puterii. De altfel ca și în 2013, și în 2016.

Ei au restabilit controlul politic asupra sistemului de justiție, au readus Moldova în vremurile întunecate ale dictaturii oligarhice.

Aceste legi reprezintă o încălcare flagrantă a principiilor separării puterilor, independenței sistemului judiciar și statului de drept.

Acestea suprimă instituțiile pentru combaterea corupției și protejarea drepturilor cetățenilor.

Se lasă întunericul din nou peste Moldova, în aplauzele trolilor plătiți și ai fanilor înnebuniți ai PAS.

Suntem în ajunul unui mare haos.

Participanții la multe scheme și furtul miliardului își acoperă urmele, elimină pe toți cei care le pot scoate la suprafață toate păcatele”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă