PSRM

11 iunie 2020

Bogdan Țîrdea: Plahotniuc încearcă să dea jos Guvernul Chicu și să instaureze un alt Guvern, pentru a opri procesul penal în Moldova

În cadrul briefingului de presă din 11 iunie, deputatul PSRM Bogdan Țîrdea, și-a prezentat poziția sa cu privire la părăsirea subită de către unii deputați a fracțiunii Partidului Democrat, precum și cu referire la amînarea ședinței Curții de Apel în cadrul căreia trebuia să se examineze vizavi de mandatul de arest a lui Plahotniuc, care a fost emis pe 22 mai curent.

Deputatul susține că Vladimir Plahotniuc a decis să accelereze procesul de cumpărare a deputaților și de formare a unei noi majorități parlamentare, urmare a desfășurării vineri, 12 iunie, la New York, a unui proces de judecată în care va fi examinată cererea de atac a lui Plahotniuc împotriva deciziei Departamentului de Stat al SUA și a secretarului de stat american, Mark Pompeo, care l-au declarat persona non-grata și l-au acuzat de fapte de corupție.

Socialistul a declarat că Plahotniuc mai desfășoară o tentativă de a se menține în libertate și de a nu pierde procesul de judecată din New York.  Potrivit deputatului, acum Plahotniuc depune eforturi, la Chișinău, de amînare la Curtea de Apel a examinării recursului privind mandatul de arest pe numele său, eliberat de prima instanță.

”Din aceste motive încearcă să dea jos Guvernul Chicu și să instaureze un alt Guvern, pentru a opri procesul penal în Moldova și decizia judecătorească de fi arestat, pentru a obține dovezi suplimentare în procesul penal care va avea loc vineri la New-York”, a spus Țîrdea.

În opinia deputatului, dacă Plahotniuc va pierde procesul la Curtea de Apel, evident că vineri el poate să piardă și procesul în SUA și ca urmare să fie extrădat în Republica Moldova.

Totodată, socialistul a amintit că Procurorul General Alexandr Stoianoglo a declarat că Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai fraudei bancare din Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă