PSRM

07 iunie 2021

Bogdan Țîrdea: PAS = PLDM – un partid de oficiali corupți și milionari

Partidul pro-prezidențial PAS este un partid format din oficiali corupți și milionari, foști membri ai PLDM. Despre acest lucru a declarat în cadrul briefingului de astăzi deputatul Parlamentului, candidat pe lista Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea. Deputatul a prezentat dovezi concrete ale acestei afirmații.

Bogdan Țîrdea a remarcat că de îndată ce este dezvăluită o fraudă a oficialilor corupți, imediat este organizat protestul „oamenilor buni” ai Maiei Sandu, care distrage atenția de la această escrocherie. Pentru a înțelege de ce se întâmplă acest lucru, el a sugerat analizarea listelor PAS și componența consilierilor președintelui.

„La început erau Filat, Sandu, Alaiba, Grosu, Neguța – ei au construit „Moldova fără sărăcie”. Apoi au furat BEM, un miliard, un aeroport, au privat sute de mii de cetățeni de mijloacele de trai. Acum ei construiesc Moldova „fără hoți și oficiali corupți”, a spus Bogdan Țîrdea.

Potrivit lui, după „furtul secolului”, PLDM s-a „schimbat” și a devenit PAS. „Acum ei sunt „oameni buni”. Și cel mai important – „onești””.

Deputatul a atras atenția asupra listei electorale a PAS: „Aici este practic tot PLDM-ul!”, iar majoritatea erau la putere în timpul furtului miliardului și al concesionării aeroportului. Aceștia sunt Igor Grosu, și Natalia Gavrilița, și Andrei Spînu, și Liliana Nicolaescu Onofrei, și Dumitru Alaiba, și alții.

„Cel mai interesant lucru nu este că pe lista electorală a PAS sunt 19 foști reprezentanți ai PLDM. Întrebarea este: cum, cei care au furat miliardul îl vor reîntoarce?”, se întreabă Bogdan Țîrdea.

El a remarcat și consilierii prezidențiali, printre care se numără și Veaceslav Negruța, Ministru al Finanțelor din partea PLDM, care a făcut lobby pentru privatizarea BEM.

„Aceasta este toată echipa lui Filat. Și pe această listă, fiecare al doilea este fie milionar, fie un oficial corupt, fie cu o companie offshore, fie cu o diplomă falsă…

Apropo, acum mai aveți îndoieli cu privire la cine l-a eliberat pe Vlad Filat din închisoare? Acum înțelegeți de ce Olesea Stamate l-a eliberat cu câteva zile înainte de căderea guvernului Sandu?

Acum înțelegeți de ce PLDM nu participă la alegeri, în timp ce Vlad Filat militează deschis pentru partidul PAS? Întregul PLDM este pe listele PAS!”, a subliniat Bogdan Țîrdea.

Deputatul a enumerat și 8 transfugi din alte partide, începând cu Nantoi, „care deja s-a încurcat în partide”.

Deputatul a reamintit că în timpul guvernării alianțelor oligarhice AEI-1-2-3 în 2010-2019, în Moldova au fost comise cele mai mari infracțiuni din întreaga istorie a țării: atacuri raider asupra celor mai mari bănci, sechestrul a 100 de milioane euro din sistemul bancar; Laundromat (22 miliarde de dolari au fost spălate prin băncile moldovenești); confiscarea acțiunilor Universalbank; atentarea la viața lui Gherman Gorbunțov la Londra; asasinarea din Pădurea Domnească a omului de afaceri Sorin Paciu de către judecători și procurori; privatizarea BEM, concesionarea aeroportului; furtul miliardului, asasinarea deputatului Butmalai; extragerea a sute de milioane de euro din țară, lichidarea a trei bănci; concesionarea laboratorului de dializă; concesionarea a 40% din teritoriul țării în favoarea offshore-ului american Frontera Resources LTD; vânzarea sistemului bancar al țării către investitori germani; privatizări exorbitante de către guvernul Filip. Și ultimul – pentru o mie de euro, portul Giurgiulești a fost predat germanilor în timpul vizitei Maiei Sandu în Germania.

„Și astăzi, foștii reprezentanți ai acestor alianțe se întorc la putere – cei care ne-au jefuit și umilit țara timp de 10 ani. Credeți că astăzi vor lupta împotriva corupției? Oameni buni, fiți atenți! Dacă îi votați, toți hoții și bandiții se vor întoarce. Și de data aceasta vor fura nu unul, ci trei miliarde!”, a declarat Bogdan Țîrdea.

Când spunem PAS – ne referim la PLDM. Spunem „Sandu” – ne referim la „Filat”, și-a încheiat discursul deputatul.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă