PSRM

15 octombrie 2020

Bogdan Țîrdea cerut SIS-ului să verifice informațiile cu privire la polit-tehnologii români, care o consultă pe Maia Sandu și Renato Usatîi

Deputatul socialist Bogdan Țîrdea a solicitat SIS-ului să investigheze informațiile conform cărora candidații la  funcția de Președinte al Republicii Moldova, Renato Usatîi și Maia Sandu sunt consultați de un grup de polit-tehnologi români. Deputatul PSRM a scris despre acest lucru pe rețelele de socializare:

– Am expediat o solicitare către SIS.

În presă a apărut informația potrivit căreia un grup de polit-tehnologi din România, condus de Andrei Stoiciu, i-ar consulta pe Renato Usatîi și Maia Sandu în campania electorală pentru funcția de Președinte al Republica Moldova.

Pornind de la această premisă, având la bază art. 17 alin. (6),  art. 22, al Legii Nr. 39-XIII din 07.04.1994 despre statutul deputatului în Parlament, solicit examinarea prezentei interpelări și aplicarea măsurilor ce se impun în cazul dat, precum și elucidarea următoarelor aspect:

  • Cine face parte din echipa condusă de Andrei Stoiciu?
  • Există și alți consultanți externi care o cunsultă direct sau indirect pe candidatul M. Sandu?
  • Din ce fonduri sunt achitate serviciile date?
  • Sunt sau nu indicate cheltuielile respective la CEC?
  • Care sunt scopurile urmărite de acești consultanții care l-au servit anterior pe Plahotniuc, anunțat în căutare internațională pentru crime extrem de grave (furtul miliardului, trafic de droguri)
PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă