PSRM

10 decembrie 2018

Bogdan Țîrdea: Marionetele nu pot prelua locul stăpînului, iar coloniile – critică marele metropole

Politologul și deputatul fracțiunii PSRM, Bogdan Țîrdea a propus reprezentanților guvernului actual să treacă un test specific de independență.

Publicăm textul politologului în întregime:

“Toți politicienii de dreapta (de la Candu pînă la Sandu), 9 ani la rînd promovează  una și aceeași aberație. Chipurile, suntem o țară mîndră și nu trebuie să ne lăsăm calcați în picioare de Rusia! Și acum, un mic test pentru politicienii „mîndri și independenți”.

1.Încercați  să  declarați persoane non grate 5 diplomați europeni și americani, precum ați făcut în 2018 cu oficialii ruși. Dînșii deschis intervin în treburile interne ale RM.

2.Încercați să împedicați accesul observatorilor internaționali (europeni și americani) la alegerile din februarie, precum ați procedat în anul 2005 cu obserbvatorii ruși. Sau e prea mult pentru Dvs?

3. Desfăsurați exerciții militare сu OTSC (ОДКБ) la frontiera României, precum o faceți cu NATO în Ucraina.  Doar suntem o țară neutră și trebuie să cooperăm cu toți!

4. Condamnați ocupația militară în Libia, Irak, Afganistan, precum ați făcut-o în cazul Crimeei?

5. De ce ați cedat acțiunile VictoriaBank și MAIB băncilor Transilvania și BERD? Sau nimeni nu v-a întrebat?. Puteți rezilia contractul de concesionare a 40% din teritoriul țării pentru o perioadă de 50 de ani cu firma americană Frontera Resources? Ați încercat să vă opuneți transmiterii stadionului republican americanilor?

6. Puteți interzice partidele și mass-media unionistă? Doar sunt împotriva independenței RM!.

7. Cereți României să încheie un acord de frontieră și un tratat politic de bază, așa cum ați încheiat cu Federația Rusă în 2001! Or cu România, mîndria dispare imediat?

8. În anul 2010 ați cerut compensații de la ruși în sumă de 27 miliarde de dolari pentru “ocuparea” Basarabiei. În ianuarie 2018 pentru “ocuparea” Transnistriei. Cereți și României compensații de 350 mii de euro pentru uciderea evreilor, țiganilor, moldovenilor între 1941-1944?

9. Puteți refuza la creditele oferite de FMI, Banca Mondială, UE și SUA?  Ați refuzat doar la creditul Federației Ruse, de 500 mln $ în 2010! Și de la creditul Chinei (COVEC) de 1 miliard de dolari în 2009!

10.Criticați măcar o rezoluție APCE, a Parlamentului European, o directivă UE. Doar suntem o țară mîndră!

11. De ce ni se indică cum să acționăm, ne numesc oligarhi, corupți, etc.  Să fi încercat astfel în Duma rusă, ce isterie s-ar fi iscat! Acționați or e prea mult pentru voi? Sunt sigur – nu o veți face niciodată. Marionetele nu pot prelua locul stăpînului, iar coloniile- critică marele metropole”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă