PSRM

08 noiembrie 2019

Bogdan Țîrdea: Doamna Maia Sandu, haideți să muncim pentru cetățeni și nu împotriva lor

(Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

După înfringerea suferită la Chișinău, unii reprezentanți ai blocului ACUM și-au pierdut mințile!

A.Nastase afișează o agresivitate nemascată față de Ion Ceban.

Sandu și-a amplificat frustrarea față de Dodon… nefiind în stare să uite faptul că a ieșit învingător în scrutinul prezidențial din anul 2016!

Pe 6 noiembrie ministra Justiției a anulat concursul pentru suplinirea funcției de procuror, organizat  și recunoscut de ea!

În aceeași zi, Prim –ministrul, M. Sandu, și-a asumat responsabilitatea pentru proiectul Reforma Procuraturii. Altul, decît cel votat anterior cu PSRM!

Această înseamnă că, dacă timp de 72 h nu se înaintează moțiunea de cenzură împotriva Guvenului, proiectul va deveni lege fără aportul Parlamentului.

La fel a procedat și Leancă în raport cu legea privind instituțiile financiare în 2014, care a condus la furtul miliardului.

La fel a făcut Filip în 2016, punînd miliardul pe seama cetățenilor.

Acum la fel face și Sandu!

Conform acestui proiect de lege, Sandu primește împuterniciri speciale conform cărora poate înainta doi candidați la funcția de Procuror General, Consiliului Superior al Procurorilor.

La fel, Prim-ministrul are dreptul să demită procurorul în orice moment!

Altfel spus, Prim-ministrul își subordonează Procurorul General. Acesta devine o simplă marionetă a executivului.

Ce este rău în asta, întreabă cetățenii?

Explic:

  1. Sandu a recurs la tertip pe la spatele PSRM, a cetățenilor și a experților!
  2. Sandu a încălcat acordul coaliției, de facto distrugînd-o! În acord e menționat expres – candidatul pentru suplinirea funcției de procuror trebuie ales în urma concursului desfășurat de Ministerul Justiței.
  3. Sandu a încălcat Constituția. Potrivit căreia, candidatul pentru suplinirea funcției de procuror este ales de Consiliul Superior al Procurorilor, nu de Prim-ministru. Președintele acceptă or respinge candidatul.
  4. Sandu a recurs la pasul dat în lipsa recomandărilor Comisiei de la Veneția și aprobarea ODIHR (Biroul pentru Instituțiile Democratice și Drepturile Omului)!
  5. Sandu la fel va proceda în cazul Reformei Justiției, bugetului, politicilor sociale. Parlamentul va fi eliminat din joc.

Poate admite PSRM preluarea Procuraturii, Justiției și a țării prin atacuri raider ?

Merită de dat dreptul M. Sandu, la fel ca Plahotniuc, să guverneze singură, să bage la pușcărie oamenii incomozi?

M. Sandu retrăgeți-vă proiectul. Acum cît nu e prea tîrziu.

Încă ceva. Cineva v-a dus intenționat de nas. Verificați-vă minuțios consilierii. Și haideți să muncim pentru cetățeni și nu împotriva lor…

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă