PSRM

15 septembrie 2019

Bogdan Țîrdea: Democrații latră, iar Moldova merge înainte!

Deputatul Partidului Socialiștilor, Bogdan Țîrdea, a ținut un discurs, pe 15 septembrie, în cadrul ceremoniei de lansare oficială a PSRM în campania electorală. Prezentăm integral textul discursului.

Stimați colegi, tovarăși, prieteni!

Vă amintiți cum în 2014, mulți au spus că PSRM va obține fie 1%, fie mai puțin? Dar am obținut cel mai mare număr de mandate de deputat – 25!

Țineți minte cum, în 2015, liberalii au jurat pe Coran și democrații pe Kama Sutra, că nu vom obține niciodată bașcanul nostru? Așadar, în 2015, Irina Vlah a devenit bașcan din primul tur! În 2019 – același lucru, a obținut 91%! Doar Brejnev a obținut mai mult!

Vă amintiți cum democrații în 2016 susțineau că mai curînd va deveni Ghimpu homosexual decît Dodon președinte? Nu știu cine este Ghimpu acum, dar știu sigur că Igor Dodon este președinte!

În 2019, acești domni au răgușit, convingînd pe toți că PSRM nu va fi niciodată la guvernare! Deci, astăzi avem propriul nostru președinte, propriul nostru spicher și cea mai mare fracțiune din Parlament – 35 de deputați!

Astăzi se conving pe ei înșiși și pe cetățeni că noi nu vom avea niciodată primarul nostru al capitalei … Îi credeți?

Apropo, timp de 3 ani la rînd au urlat că vom crea o alianță cu Plahotniuc! Și ce? Drept urmare, noi l-am izgonit de la guvernare pe Plahotniuc!

Astăzi, aceiași lachei ai PDM urlă că, cică nu s-a schimbat nimic, noua guvernare este chiar mai rea decît cea a lui Plahotniuc! Domnilor, sunteți în toate mințile? Și spuneți-mi cel puțin un om de afaceri a cărui proprietate a fost preluată în aceste 3 luni? Numiți-mi cel puțin un prizonier politic al noii guvernări! Cine? Bolboceanu? A fost eliberat! Petic? De asemenea!

Și cel puțin o întreprindere care a fost privatizată degeaba, puteți numi? Cum au vîndut pentru bănuți Tutun-CTC, Floare-Carpet, Air Moldova, Farmaco, UNIC, Vibropribor, Tracom, Jolly Allon, Carmez și încă cine știe ce!

Dar un furt major sub noua guvernare puteți numi? Asemenea furtului miliardului, BEM, a aeroportului? Dar cel puțin o schemă creată de cineva dintre actualii oficiali sau miniștri? Concret. De exemplu, oficialul X a vîndut, precum Anatol Șalaru, 3 sisteme de rachete Neva 125 SM pentru 600 de mii de dolari, adică de 10 ori mai ieftine decît prețul lor real? Sau Y dorește, la fel ca Dorin Chirtoacă, să concesioneze toate parcările din oraș timp de 25 de ani cu o pagubă a țării de 1 miliard de lei?

Există cel puțin un politician care a fost lichidat de noua guvernare? Ca Butmalai, de exemplu … Vreți să vă întoarceți la asta?

Astăzi lacheii au înnebunit cu totul. 1) De ce, într-o criză profundă și cu un buget cu o gaură de 5 miliarde de lei, guvernarea nu majorează pensiile și salariile, urlă ei! 2) De ce instanțele lui Plahotniuc nu condamnă oamenii lui Plahotniuc? 3) Noua alianță este la guvernare de tocmai 3 luni, iar pîinea încă nu valorează 16 copeici!

Pentru acești domni, tot ce facem este rău, totul este în neregulă. Vă întreb deschis: L-au expulzat pe Plahotniuc și PDM-ul bandit. Acest lucru este rău? Da sau nu? Au lipsit de privilegii magazinele Duty Free ale lui Ilan Șor. Au anulat facilitățile pentru cazinouri! Acum vor plăti impozite, ca toți ceilalți! Sau să plătească doar poporul și ei nu?

Au pus sechestru pe activele lui Plahotniuc, inclusiv Hotelul Nobil și 50 de milioane de euro din Victoria Bank. Au pus sechestru pe activele lui Șor. Nici asta nu vă place? Au anunțat un moratoriu privind privatizarea și concesiunea, care au salvat Moldasig, MoldTelecom și rețelele electrice din nord, de la privatizarea pentru bănuți. Sau și acest lucru este rău?

Vor majora salariile lucrătorilor din domeniul medical. Și aceasta nu înseamnă nimic? Președintele a înaintat legea privind indexarea pensiilor de 2 ori pe an, privind creșterea ajutorului social pentru agentul termic în perioada rece de la 350 la 500 de lei, legea privind capitalul matern, legea privind garantarea pensiei pentru urmaş, pentru cinci ani după atingerea vîrstei de pensionare, în caz dacă pensionarul moare.

Sau nici asta nu înseamnă nimic? Adică, cînd Plahotniuc a indexat pensia cu 3% în 2019 – a fost super, dar cînd Igor Dodon cu 18% – este rău!

Președintele a mers la Moscova. Prețul la gaze va scădea cu 15 dolari, iar din ianuarie cu 50! Este rău? Lacheii spun că da! Am umblat pe străzi, întrebînd oamenii! Deci nimeni nu spune, majorați prețul la gaze cu 40%, sau mai bine cu 50! Toată lumea vrea și este fericită să fie micșorate prețurile! Toți, cu excepția lacheilor!

Este deschisă piața rusă pentru încă 200 de întreprinderi moldovenești. În total sunt aproximativ 400 de întreprinderi. Facilitățile vamale pentru exportatorii moldoveni în Federația Rusă au fost prelungite cu încă 6 luni! Sau nu era necesar?

Parlamentul s-a adresat către Procuratura Generală solicitînd să inițieze acțiuni penale împotriva lui Arapu, Leancă, Drăguțanu, Lazăr! Este rău? Și faptul că Șor este dat în căutare internațională, poate să ne cerem scuze în fața lor și să le oferim Ordinul Republicii? Leanca a jefuit BEM – a primit acest ordin, Șor a furat și el – dar nu a primit! Urît, nu?

Voi spune așa – democrații latră, dar Moldova merge înainte! Și totul pentru că Moldova are viitor, dar mafia și lacheii acesteia – nu!

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă