PSRM

21 ianuarie 2020

Bogdan Țîrdea: Fake-ul lansat de Plahotniuc “finanțarea externă a PSRM” este promovat de ACUM

(Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

– Privesc stupefiat cum blocul mort ACUM terorizează intensiv poporul și Procuratura cu privire la presupusa finanțare externă a PSRM.

Chipurile, “cinstitul plahoprocuror”, Viorel Morari, ca și Isus, este crucificat intenționat, imediat ce-a preluat problema dată.

Reamintesc, blocul ACUM este finanțat de rețeaua Soros, care deține un buget anual de  5-10 mil dolari, neluînd în calcul alte fundații.

Vă zic așa cum este – tot ce afirmă ei este un delir.

 1. Urmărirea penală a fost pornită în 2016, în timp ce PSRM protesta față de frauda bancară, uzurparea puterii în stat etc.
 2. Dosarul a fost pornit la indicația oligarhului Vladimir Plahotniuc, care încerca astfel să amenințe PSRM și să-l discrediteze pe Dodon în ajunul campaniei prezidențiale.
 3. Instrumenta dosarul „onestul plahoprocuror” Viorel Morari! Altfel zis, 4 ani Morari n-a putut confirma nimic, iar acum, chipurile, s-a apucat serios de lucru.
 4. Inițial, urmărirea a fost pornită… ATENȚIE…. pe faptul “spălare de bani” prin intermediul companiei Exclusiv Media SRL. Adică, de finanțare externă nici vorbă.
 5. În același an CNA-ul controlat de Plahotniuc a expediat un șir de informații portalului Rise.md, care a folosit datele anchetei împotriva lui Dodon (august 2016).
 6. Era vorba de un împrumut de 30 mil lei luat de compania  Exclusiv Media SRL din offshore Westerby Limited.  Compania, la rîndu –i, a oferit împrumuturi unor persoane, o parte dintre ei fiind și membri PSRM. Creditul a fost rambursat total în vara anului 2016, înainte de campania prezidențială.
 7. Nici un leu din creditul dat n-a fost folosit în campania prezidențială. Igor Dodon avea fond electoral separat de al PSRM. Nici un individ vizat mai sus și nici PSRM n-au transferat vreun leu pentru campania lui Dodon.
 8. 11 iulie 2018 Rise.md a pierdut în instanță procesul împotriva PSRM. https://www.rise.md/wp-content/uploads/2018/07/CSJ-PSRM-RISE.pdf
 9. În iunie 2019 Plahotniuc s-a adresat la Procuratura Generală împotriva lui Dodon, în baza unor filmulețe video. Atenție – cazul s-a transformat automat în „finanțare externă” a PSRM și a lui Dodon.
 10. În septembrie urmărirea a fost închisă din lipsă de dovezi. Dodon nu era președinte al PSRM. Probe că pe contul PSRM și a lui Dodon s-a efectuat transferuri din exterior nu sunt si nu nici nu vor fi.
 11. 17 septembrie 2019, Viorel Morari, care și-a dat demisia din fruntea Procuraturii Anticorupție (PA) pe 2 mai pentru suspiciuni de corupție, a fost restabilit!!! A fost repus în funcție de Dumitru Robu, propus de Andrei Năstase (Robu este finul Verei Chironda, care  este cumătra lui Năstase).
 12. Pe 19 noiembrie Năstase s-a adresat PA cu privire la finanțarea externă a PSRM. Și ce credeți?! Pe 5 decembrie Morari a dispus începerea urmării penale.
 13. Morari a pornit urmărirea în baza a 2 motive: a) la comanda și șantajul blocului ACUM, b) frica de a sta la pușcărie pentru numeroasele infracțiuni.
 14. Pe 10 ianuarie șeful PA, Viorel Morari, a fost arestat. Anterior, a fost reținut și Nicolae Chitoroagă, șeful PCCOCS. Ambii implicați în frauda bancară, deposedarea bunurilor, preluarea busness-ului etc. Dar Morari “este protejat” de ACUM.
 15. Chestiunea cu privire la finanțarea externă a PAS-PPDA de fondul Open Dialog se află la Procuratura Generală  din 16 noiembrie 2018! Dar Procuratura tace! De ce?

Concluzii:

 • Urmărirea începută la inițiativa lui Plahotniuc a fost adoptată de ACUM. Voi încă vedeți diferența dintre ei?
 • Scopul a fost amenințarea PSRM, anihilarea politică a lui Igor Dodon.
 • Urmărirea penală este utilizată în scop propagandistic. Nu există nicio probă, care ar confirma existența „finanțării externe”.
PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă