PSRM

02 februarie 2024

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat un miting de protest împotriva politicii distructive a guvernării PAS

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat astăzi un miting de protest în fața clădirii guvernului împotriva politicii distructive a guvernării PAS. Protestatarii și-au exprimat dezacordul cu politica partidului de la guvernare care ”distruge tot de ce se atinge”. La miting au răsunat lozincile: „PAS la răspundere!”, ”Opriți distrugerea!”, ”Opriți creșterea prețurilor!”, ”Jos PAS!».

Deputatul socialist Grigore Novac a menționat că guvernarea criminală PAS a dus țara la sapă de lemn. Deputatul s-a adresat autorităților: „Problema ține de voi, dacă nu puteți conduce țara, plecați și lăsași-i pe cei care pot garanta securitatea țării, dezvoltarea eficientă a întreprinderilor și asigurarea unor salarii decente. Spunem categoric Nu acestei guvernări, care a uitat ce este legea, ce este Constituția”, a subliniat deputatul.

Parlamentarul BCS, Diana Caraman a subliniat că mitingul de astăzi este un răspuns la comportamentul guvernării care nu este în stare să ofere cetățenilor răspunsuri la cele mai stringente întrebări. Rezultatele acțiunilor acestui regim se rezumă la canale TV închise, tarife majorate și creșterea numărului de persoane care se află sub pragul sărăciei.

Deputatul Valeriu Muduc a subliniat că guvernarea și-a demonstrat incompetența totală. Nu există rezultate pozitive în niciun domeniu al economiei sau al vieții sociale. Despre succese se vorbește doar în fața camerelor. Problema este că reprezentanții PAS au transformat democrația și comunicarea cu cetățenii într-o imitație, iar Parlamentul a devenit o mașină de vot obedientă.

Socialistul Adrian Albu a atras atenția asupra faptului că în țară au loc tot mai multe proteste. Oamenii din diferite domenii de activitate protestează, dar autoritățile nici nu încearcă să-i asculte. Tot ce pot face este să-și trimită provocatorii. Între timp, țara alunecă în abis. Deputatul a îndemnat cetățenii să nu rămână indiferenți și să iasă la proteste.

Deputatul BCS, Alla Darovannaia a amintit că autoritățile PAS au promis să reducă tarifele la gaze, dar s-a constatat că deja se solicită o creștere a tarifelor la energia electrică. În trei ani, guvernarea PAS a distrus țara, inflația în timpul guvernării lor depășește 50%, totodată prețurile la majoritatea produselor alimentare fiind mult mai mari. Oamenii ajung sub pragul sărăciei. Republica Moldova nu mai rezistă sub conducerea PAS, a subliniat deputatul.

Socialistul Vladimir Odnostalco a remarcat că Guvernul ia tot mai multe împrumuturi, dar țara nu vede acești bani. Datoriile cresc, dar bani nu-s. Acum, în sezonul de iarnă, autoritățile vor să-i fure și mai mult pe cetățeni prin majorarea tarifelor la energia electrică. Pensiile au fost indexate pe jumătate în anul trecut. Anul acesta, inflația reală este de 13%, iar pensiile vor fi indexate cu 4%! În loc să investească în medicină și educație, ei investesc în arme. Nu există dușmani mai răi decât ei. Vom continua să luptăm împotriva guvernării PAS, a subliniat deputatul.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă