PSRM

04 iunie 2021

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propus Partidului Acțiune și Solidaritate să semneze un angajament față de cetățeni

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propus Partidului Acțiune și Solidaritate să semneze un angajament comun față de cetățeni. Reprezentanții Blocului au semnat astăzi documentul.

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea a remarcat cu regret în cadrul briefingului de astăzi că tradiționalele discuții pre-electorale din țara noastră nu sunt profesioniste și profunde, nu există dezbateri pe subiecte care într-adevăr interesează oamenii, inclusiv pe cei care locuiesc în raioane.

Vlad Batrîncea a menționat că sondajele de opinie publică demonstrează că în noul parlament vor intra două forțe politice principale care vor forma agenda de bază. Și cetățenii Republicii Moldova trebuie să cunoască exact ce intenționează să facă fiecare forță în următorul Legislativ. Cu atât mai mult când, posibilele schimbări care vor afecta direct majoritatea absolută a populației, se discută mai mult în afara țării, decât cu proprii cetățeni.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat săptămâna aceasta mai multe briefinguri de presă în cadrul cărora a prezentat poziția cu privire la cele mai importante subiecte: reforma administrativ-teritorială, vânzarea de terenuri către străini, precum și cu privire la problemele sociale, inclusiv problema vârstei de pensionare.

În numele Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea a propus Partidului Acțiune și Solidaritate să semneze un angajament față de cetățeni cu privire la aceste probleme fundamentale. El a menționat că documentul poate fi completat cu acele dispoziții care vor contribui la îmbunătățirea situației din țară.

Prezentăm  textul integral al documentului:

Angajament public

Pornind de la principiul că suveranitatea aparține poporului, iar interesele suverane ale cetățenilor trebuie să fie proiecția acțiunilor demnitarilor de stat;

Evidențiind rolul decisiv al Legislativului în republica parlamentară, cum este țara noastră;

Subliniind importanța primordială a dezvoltării și modernizării Republicii Moldova;

Conștientizând miza actualelor alegeri parlamentare pentru soarta țării;

Luând în calcul faptul că forțele noastre politice sunt dominante în societate și trebuie să poartă o responsabilitate deosebită față de cetățeni:

Noi, semnatarii acestui angajament public, ne asumăm responsabilitatea că în viitorul Parlament nu vom promova legi și reforme anti-sociale, anti-populare, care să ducă la degradarea țării noastre.

În mod special, promitem:

–  Să nu majorăm vârsta de pensionare;

–  Să nu lichidăm raioanele ca formă administrativ-teritorială, precum și să nu reducem numărul de primării din țară;

–  Să nu admitem sub nicio formă vânzarea pământului agricol pentru cetățenii străini sau companiile străine.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă