PSRM

26 aprilie 2022

BCS susține inițiativa Comitetului Național Coordonator „Victoria” de a organiza marșul „Regimentul nemuritor”

Vlad Batrîncea, vice-președintele Parlamentului, Secretar Executiv al PSRM împreună cu Constantin Starîș, deputat în Parlament, Secretar Executiv al PCRM au declarat în cadrul briefingului de astăzi că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor susține inițiativa Comitetului Național Coordonator „Victoria” de a organiza pe 9 mai marșul „Regimentul nemuritor”.

Batrîncea a menționat că, în anii precedenți, nu a fost înregistrat niciun incident legat de sărbătorirea Zilei Victoriei și desfășurarea Marșului. Vicepreședintele Parlamentului a dat asigurări că în acest an evenimentul va avea loc în strictă conformitate cu legea și în strânsă coordonare cu organele de drept.

La rândul său, Constantin Starîș a subliniat că „Regimentul nemuritor” nu este un marș militar, ci, dimpotrivă, are un caracter pașnic și este un eveniment foarte important pentru fiecare participant. Potrivit deputatului, noi trebuie să păstrăm memoria despre faptul că pe 9 mai sărbătorim victoria asupra celui mai mare Rău din istoria omenirii.

De asemenea deputatul a declarat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va acorda susținere organizațională și juridică în procesul de pregătire a marșului “Regimentul nemuritor”.

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor intenționează în componență deplină să depună o cerere la Primăria Chișinău pentru organizarea marșului, care pe 9 mai va începe la ora 9:30, din Piața Marii Adunări Naționale și se va îndrepta spre Memorialul Gloriei Militare „Eternitate”.

Deputații invită toți concetățenii noștri să participe la evenimentul festiv și să poarte cu ei portretele bunicilor și străbunicilor, precum și ordinele și medaliile obținute de strămoșii noștri în luptele pentru eliberarea lumii de fascism.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă