PSRM

23 februarie 2022

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor protestează la ANRE: Nu genocidului tarifar!

Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor împreună cu consilierii municipali din PSRM, Garda Tânără și activiștii civici au protestat astăzi la sediul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică față de tarifele exagerate la resursele energetice. Manifestanții au cerut să nu fie majorat prețul la energia electrică.

Precizăm că astăzi ANRE urma să aprobe noile tarife la energia electrică, însă ședința a fost amânată pentru data de 25 februarie. La începutului lunii ianuarie, furnizorul de energie electrică Premier Energy a solicitat majorarea tarifului cu 85%, adică 2,79 lei față de 1,51 din prezent. Furnizorul consideră că autoritățile pot aproba compensații pentru energia electrică, la fel ca și pentru gazele naturale și energia termică.

Protestatarii au afirmat că acțiunile ANRE sunt un genocid împotriva moldovenilor, iar guvernarea tacit le permite acest lucru. Potrivit lor, din cauza deciziilor ANRE toată populația Republicii Moldova suferă și doar 6 oameni, care activează aici, se bucură.

”Astăzi ANRE urma să aprobe o decizie importantă în primul rând pentru ei. Urmau să fie aprobate noile tarife la energia electrică, evident că nu vor să coboare aceste tarife. Azi s-au temut și au transferat ședința pentru vineri. De la aprobarea deciziilor pe care le ia ANRE toată populația Republicii Moldova plânge și doar 6 oameni care activează aici se bucură de aceste decizii. Știți de ce? Deoarece salariile lor nemijlocit sunt legate de tarif, cu cât mai mare este tariful, cu atât mai mare este bugetul acestei instituții”, a declarat deputatul Vasile Bolea.

Potrivit parlamentarului Constantin Starîș, nici guvernarea, nici ANRE nu cunoaște și nu vrea să cunoască, cât de greu trăiesc cetățenii Republicii Moldova, cum încearcă din răsputeri să achite tarifele comunale, creditele, etc.

Toți protestatarii au subliniat că creșterea tarifului la energia electrică va duce la scumpirea tuturor mărfurilor și serviciilor în țară.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă