PSRM

13 februarie 2023

BCS cere regimului Sandu să înceteze isterizarea societății

ПСРМ

BCS condamnă categoric declarația iresponsabilă a Președintelui Maia Sandu, făcută în cadrul unui briefing din 13 februarie 2023, potrivit căreia Federația Rusă ar pregăti o destabilizare a Republicii Moldova cu implicarea unor „diversioniști cu pregătire militară”.

Dacă SIS dispune de dovezi în acest sens, acestea trebuie prezentate publicului. În caz contrar, astfel de declarații pot fi considerate o provocare ce are ca scop atragerea Moldovei într-un conflict militar, isterizarea societății, intimidarea opoziției și intensificarea represiunilor politice împotriva tuturor celor nemulțumiți din interiorul țării.

Aceste declarații ale Maiei Sandu contrazic afirmațiile Departamentului de Stat SUA, din 10 februarie 2023, precum că în Moldova și România nu există riscuri în domeniul securității din partea Federației Ruse.

Chiar dacă admitem că există astfel de „grupuri subversive”, legislația în vigoare prevede pârghii de contracarare a activității lor și nu este necesară o extindere neconstituțională a împuternicirilor SIS, care automat se transformă într-o poliție politică. Nu excludem că sarcina principală a SIS va deveni nu asigurarea securității naționale, ci lupta cu cei care gândesc altfel și „vânătoarea de vrăjitoare”.

Declarațiile nefondate ale Maiei Sandu creează posibilitatea de a reprima activitatea forțelor de opoziție care nu sunt pe placul autorităților, inclusiv a acțiunilor de protest. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor constată o amenințare gravă la adresa statului de drept și de instaurare definitivă a unei dictaturi.

BCS insistent solicită Președintelui Maia Sandu să nu mai isterizeze societatea și să nu mai manipuleze opinia publică. Îndemnăm guvernarea să se axeze pe soluționarea problemelor urgente ale țării și societății, precum micșorarea inflației, reducerea tarifelor, salvarea de la faliment a producătorilor agricoli și de mărfuri autohtoni, asigurarea indexării legale a pensiilor și a prestațiilor sociale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă