PSRM

26 mai 2023

BCS a organizat un protest împotriva intenției regimului de a anula Ziua Victoriei

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat astăzi un miting de protest în fața Parlamentului împotriva intenției regimului de la guvernare de a anula Ziua Victoriei pe 9 mai și de a sărbători Ziua Comemorării și Reconcilierii pe 8 mai. Acțiunea a avut loc drept răspuns la apelul Comitetului Național de Coordonare „Victorie”.

„Ne aflăm pe treptele nu ale Parlamentului Republicii Moldova, ci ale unui adevărat Reichstag fascist, care astăzi încearcă să adopte o lege anti-științifică, anti-populară și anti-umană care șterge din legislația noastră concepte sacre precum Patria, cuvântul „eroi” și ne propune să marcăm o zi de doliu, comemorare și reconciliere. Prin această lege, eu vor să-i ridice la același nivel cu eroii pe cei care au venit în țara noastră cu arme, care împușcau și ardeau oameni, care îi înecau în Nistru. Acum toți vor fi numiți victime ale celui de-al doilea război mondial. Astăzi trebuie să ne unim și să reamintim „Reichstag-ului” nostru că, în final, drapelul Victoriei va fi arborat mereu pe clădirea Reichstag-ului”, a declarat președintele Comitetului Național de Coordonare „Victoria”, Alexei Petrovici.

Cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, a subliniat că cetățenii Republicii Moldova sunt obligați să lupte pentru valorile lor.

„Sunt sigur că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova ne susțin în această intenție. Avem cu ce ne mândri: avem limba noastră moldovenească, istoria noastră, credința noastră, tradițiile noastre. Și avem sărbătoarea noastră, care ne-a unit întotdeauna pe toți – Ziua Victoriei. Ei cred că vor fi la putere pentru totdeauna. Așa a crezut și Plahotniuc. Trebuie și vom lupta pentru valorile noastre”, a spus Dodon.

De asemenea, Igor Dodon a făcut un apel de consolidare în adresa reprezentanților tuturor formațiunilor politice și mișcărilor obștești prezente la acțiunea de protest: ”Astăzi văd aici reprezentanți ai diferitelor partide politice. Poate încetăm să luptăm unii cu alții? Victoria trebuie să fie una comună. Dacă nu ne unim, ne vor nimici pe fiecare în parte. Fac apel către toți să ne unim și să apărăm drapelul Victoriei și Ziua Victoriei.”

Potrivit președintelui fracțiunii parlamentare BCS, vicepreședintele Parlamentului RM, Vlad Batrîncea, astăzi Maia Sandu testează răbdarea oamenilor.

„Doamnă Sandu, în campania electorală dumneavoastră ați declarat că veți respecta drepturile și libertățile tuturor cetățenilor. Ca să vă înțeleagă toți, ați vorbit special în limba rusă că nimeni nu va interzice 9 Mai. Și ce s-a întâmplat? Nu provocați oamenii. Cerem să retrageți acest proiect rușinos. Nu testați răbdarea cetățenilor. 9 Mai va fi Ziua Victoriei pentru noi toți!”,- a spus Batrîncea.

Președintele fracțiunii municipale PSRM, Alexander Odințov, a subliniat că prin astfel de acțiuni autoritățile vor să distragă atenția cetățenilor de la problemele reale din țară.

„Poate această guvernare să se laude cu reducerea prețurilor la resursele energetice, ridicarea nivelului de trai? Nu, ei urmează strict prescripțiile lui Soros. Scopul lor este de a distrage atenția cetățenilor de la problemele reale cu care se confruntă cetățenii și nu contează Ziua Victoriei”, a spus Odințov.

Amintim că la 24 mai PSRM a elaborat o declarație în care condamna intenția regimului de la guvernare de a compromite memoria noastră despre Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă