PSRM

16 februarie 2023

BCS a organizat un miting de protest împotriva guvernului marionetă, pledând pentru alegeri anticipate

Astăzi, în fața Parlamentului a avut loc un miting de protest împotriva guvernului marionetă și pentru alegeri anticipate, organizat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. La miting au participat deputați, consilieri municipali, activiști ai PSRM și PCRM, cetățeni simpli ai țării.

Vorbitorii au menționat că odată cu venirea la putere a majorității de la guvernare PAS, cetățenii au fost privați de dreptul la o viață decentă, acces la informații, servicii medicale de calitate și educație. Și acum, Guvernul, care a fost numit „cel mai bun din istorie”, demisionează instantaneu.

Dar, o schimbare formală a Guvernului nu va schimba situația – întregul guvern trebuie schimbat, consideră participanții la miting. Parlamentul trebuie, de asemenea, să demisioneze. Țara trebuie să organizeze alegeri parlamentare anticipate.

Vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a atras atenția asupra faptului că toate schimbările din guvern sunt de natură cosmetică, că nu vor duce la schimbări pozitive reale în viața țării și a cetățenilor.

„Sunt aceiași oameni care au închis Universitatea Agrară, au majorat vârsta de pensionare, lichidează satele și raioanele. Sunt aceiași oameni care cheltuie milioane din banii publici pentru tranzacții dubioase. Ei trebuie toți să plece, pentru că nimic nu se va schimba dacă schimbăm doar câțiva oameni. Cetățenii Republicii Moldova trebuie să înțeleagă că singura soluție sunt alegerile anticipate. Oamenii trebuie să aibă dreptul să aleagă o guvernare în care au încredere”, a spus Vlad Batrîncea.

Președintele fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, Alexandru Odințov, a menționat că reprezentanții PAS „au promis oamenilor vremuri bune, dar au uitat să spună că pregătesc aceste vremuri bune pentru ei înșiși, iar întregul popor va plăti pentru ele.”

Deputatul socialist, Vasile Bolea, consideră că în prezent în Parlament este jucată o partidă de șah – Gambitul Moldovenesc. Ratingul Maiei Sandu scade rapid în fiece zi și doar pentru ca ea să crească în aprecieri, cumătra Gavrilița este schimbată pe Recean.

Vasile Bolea a menționat că guvernul în esență nu a fost schimbat: „am avut un guvern Gavrilitța-1, acum va exista guvernul Gavrilița-2. A fost schimbat doar prim-ministrul, iar la cele 12 ministere au mai fost adăugate trei. Acești mincinoși au promis vremuri bune, dar au împins țara în infern și acum vor să se distanțeze de tot ceea ce se întâmplă.”

Deputatul socialist Grigore Novak a menționat că guvernul PAS nu a adus oamenilor decât sărăcie, devastare și divizare, „și astăzi ne întoarcem cu toții la sapa de lemn.”

„Republica Moldova a trecut prin vremuri întunecate și ne întoarcem din nou la ele. Nimeni nu așteaptă nimic nou și nimic bun. Cel mai tragic lucru este că nu înțeleg cine permite asemenea experimente în țara noastră?”,- a spus deputatul.

El a atras atenția asupra faptului că Guvernul nu poate oferi oamenilor pâine, așa că organizează show-uri.

Deputatul BCS, Konstantin Starîș a menționat că puterea nu-și poate permite să conducă statul într-un mod isteric.

„Ceea ce vedem astăzi este isterie… iar Guvernul care va fi numit astăzi va îndeplini acest program isteric. Și dacă spuneam despre guvernul Gavrilița ca este un guvern de genocid împotriva propriului popor, atunci guvernul Recean va trebui să devină un guvern al terorii. Iar în condițiile terorii, niciun stat nu este capabil să trăiască”, a spus deputatul.

Deputatul PSRM, Ivanna Koksal, a amintit că autoritățile ne îndeamnă permanent să economisim. „Și văzând cum economisește poporul nostru, ei aplaudă eșecurile pe care le comit, întunericul, frigul și foametea. Rușine acestor lideri! Omenirea s-a dezvoltat, astăzi sunt implementate tehnologii noi, iar autoritățile țării noastre sunt bucuroase să revenim din nou în peșteri”, a spus deputatul.

Deputatul PSRM, Irina Lozovan, a atras atenția asupra faptului că „mama inflației și regina sărăciei se află în clădirea de vizavi de Parlament. Și astăzi ea face totul pentru a ne manipula: „Suntem amenințați, totul este periculos în Moldova, temeți-vă oameni buni, iar Sandu și compania ei vor face ceea de ce au nevoie. Oricât de multe guverne s-ar schimba, va fi la fel. Prin urmare, sunt necesare alegeri anticipate, inclusiv prezidențiale, pentru a curăța întreaga guvernare”, a subliniat deputatul.

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco a menționat că astăzi candidatul la funcția de prim-ministru va prezenta programul de activitate al guvernului său. ”În programul noului cabinet nu se spune un cuvânt despre salarii și pensii. Se vorbește doar despre arme, despre diverși sabotori. De fapt, ei sunt sabotorii. Acești oameni au sarcina de a distruge țara”, a subliniat socialistul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă