PSRM

20 aprilie 2022

BCS nu va mai susține o nouă solicitare de a declara stare de urgență în țară

Starea de urgență este instituită pentru a susține cetățenii, dar nu instituțiile care se află la cheremul PAS sau Maiei Sandu. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, la NTV Moldova.

Secretarul executiv al PSRM a reiterat că fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu va susține o nouă solicitare a Guvernului de a prelungi starea de urgență. Aceasta pentru că guvernarea a utilizat perioada respectivă pentru a-și parcurge agenda de partid.

Potrivit deputatului, la 24 februarie, BCS a susținut solicitarea Guvernului de a declara stare de urgență în țară pentru a ajuta poporul ucrainean și pentru a menține echilibrul în societate.

”Starea de urgență ajută autoritățile să gestioneze, să intervină cu finanțări, atunci când este nevoie de finanțat un raion sau primărie, atunci când trebuie asigurat un regim flexibil la vamă ca să intre refugiații. Am votat cu bunul simț și am mers în teritoriu și am fost în prima linie. Cu părere de rău, am primit rezultatul cu filaj, cu dosare, cu presiuni, cu cenzură, cu dictatură și sigur în viitor nu vom mai susține această stare de urgență. Noi nu am votat starea de urgență ca ei să rectifice bugetul și să aloce mai mulți bani pentru propriile ministere, Curtea Constituțională sau SIS. Noi am votat ca banii să fie folosiți acolo unde trebuie să fie folosiți, în susținerea cetățenilor dar nu a instituțiilor care se află la cheremul PAS sau Maiei Sandu”, a spus Batrîncea.

Amintim, premierul Gavrilița a declarat că va merge în Parlament pentru a cere prelungirea stării de urgență, care urmează să expire în data de 24 aprilie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă