PSRM

11 iulie 2024

BCS insistă pe lichidarea ANRE

Vlad Bătrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS a solicitat includerea în ordinea de zi a ședinței plenare a proiectului de lege cu privire la inițierea procedurii de lichidare a ANRE și trecerea competențelor acesteia la ministerul Energiei.

Vlad Bătrîncea a menționat că în anul 2019, alături de PAS, Parlamentul a votat exprimarea votului de neîncredere față de ANRE. ”Au trecut trei ani, dar hotărârea Parlamentului nu a fost valorificată și nu a fost îndeplinită”, a specificat vicepreședintele Parlamentului, adăugând că instituția nu-și respectă obligațiunile și nici nu intervine în situația constatată de organele de drept privind existența pe piața petrolieră a unor înțelegeri de cartel.

Totodată, s-a remarcat că bugetul ANRE a crescut în 5 ani de la aproape 60 de milioane de lei, la 130 de milioane de lei, bani care ar trebui să rămână ori în buzunarul cetățenilor, ori să fie destinați pentru scopuri economice sau sociale.

”Transmiterea competenților ANRE-ului lichidat se propune de a fi transmisă la Ministerul de Energetică”, a concluzionat Vlad Batrîncea.

Majoritatea PAS a respins solicitarea BCS.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă