PSRM

25 mai 2023

BCS a propus plenului examinarea Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului RM

Vlad Batrîncea vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, a propus plenului includerea în ordinea de zi a Declarației cu privire la constatarea subminării statului de drept și a uzurpării puterii de stat în RM.

Vlad Batrîncea a subliniat că situația în țară este mai gravă decât în anul 2019. Potrivit deputatului, Comisia pentru Situații Excepționale a fost creată cu un anumit mandat – de a gestiona criza energetică, rezolva probleme de securitate și nicicum pentru a aproba interimate la Curtea de Justiție, a captura justiția, a submina normele democratice și Constituția. ”Nici Plahotniuc nu a avut capacități de a conduce țara prin stări de urgență”, a subliniat Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului a atenționat că ceea ce se întâmplă astăzi în Moldova este o încălcare flagrantă a Constituției, a principiului separației puterilor în stat, condiții care conform normelor naționale și internaționale reprezintă uzurparea puterii în stat. Batrîncea a îndemnat deputații să dezbată minuțios acest proiect de lege.

Majoritatea PAS a respins inițiativa BCS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă