PSRM

16 februarie 2023

BCS a blocat tribuna Parlamentului în semn de protest față de limitarea dreptului deputatului de a se expune

Astăzi, în urma cererii majorității parlamentare de a limita numărul discursurilor deputaților pe marginea investirii noului cabinet de miniștri, fracțiunea BCS a blocat tribuna parlamentară cu solicitarea de a oferi dreptul tuturor deputaților care s-au înregistrat în lista vorbitorilor cu o luare de cuvânt.

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM a menționat că în Parlamentul RM trebuie să existe lege, iar mandatul deputatului trebuie respectat căci este oferit de popor.

”Deputații au dreptul la declarații. Însăși Curtea Constituțională v-a dat câștig de cauză și a explicat că deputatul nu poate fi lipsit de dreptul la luare la cuvânt. Opoziția parlamentară are tot dreptul să-și expună poziția, fiecare deputat are același drept. Categoric nu acceptăm limitarea dreptului nostru de a vorbi în această sală. Dacă am ajuns că și deputații din Parlament sunt lipsiți de cuvânt, este culmea. Acest lucru nu poate fi tolerat.”, a menționat Vlad Bătrîncea subliniind că BCS se va adresa la Curtea Constituțională cu o sesizare în acest sens.

În pofida acestei declarații, majoritatea parlamentară a votat noul Guvern Recean, fără a oferi dreptul deputaților din opoziție să rostească luările de cuvânt planificate.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă