PSRM

28 martie 2023

Batrîncea către Șor: veniți la noi în Chișinău. Împreună vom organiza un protest în fața Procuraturii

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, i-a răspuns lui Ilan Șor pe pagina sa de pe o rețea de socializare. Textul replicii este plasat mai jos în întregime:

„llan Mironovici, am fost sensibilizat de atenția și lecția dumneavoastră despre lupta de protest și situația din Partidul Socialiștilor. Mai ales având în vedere faptul că multiplele probleme cu care se confruntă echipa noastră în ultimele 10 luni au apărut în rezultatul muncii dumneavoastră. Sunt convins că faceți acest lucru exclusiv în favoarea luptei cu Maia Sandu.

Sondajele plătite, comenzile în mass-media, mituirea deputaților și a primarilor – nu sunt cele mai indicate metode care ar uni opoziția și protestele.

Noi nu le-am interzis oamenilor noștri să participe la proteste, nici chiar la cele organizate de voi. Nu manipulați. Noi de nenumărate ori am sprijinit și apărat public protestatarii, dreptul la un protest liber, am fost împotriva metodelor utilizate de poliție.

Socialiștii mereu au luptat și vor lupta în primele rânduri. Anume echipa noastră a organizat cele mai mari proteste din istoria Moldovei – împotriva statului capturat, furtului bancar, privatizărilor barbare, fărădelegilor puterii. Am luptat împotriva regimului Plahotniuc.

Unde erați dumneavoastră în acea perioadă? Cu ce vă ocupați?

Și, pe final. Dacă mi-ar fi fost frică de procurori, nu aș fi condus personal mai mult de 600 de proteste împotriva regimului Sandu, inclusiv peste 100 de proteste doar în ultimul an. Dacă credeți că mi-e frică de procuratură, vă îndemn să organizăm împreună un protest în fața Procuraturii Generale.

Ați menționat că „ușile vă sunt deschise”. Vă voi răspunde la fel de sincer. Vă invităm la oficiul nostru din Chișinău. Să ne așezăm și să discutăm deschis despre mai multe lucruri. Împreună vom demonstra că nu ne este frică de procuratură și de regim. Mai mult, veți demonstra că sunteți gata să vă sacrificați confortul și securitatea personală.

Dacă va exista încredere, ne vom alinia umăr la umăr cu tot poporul Moldovei și vom merge înainte. Împotriva sărăciei și a fărădelegilor – or, așa cum e scris în textul dumneavoastră. Vă așteptăm!

P. S. Iar deputații să-i întoarceți în familie”.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid03ka5CNeZGEGKWzFq3eiCMmmazTw5mHCV9whkrbWwDS8DW9x2BQqhmDfxvfisxv9Dl&id=100085123533989&mibextid=Nif5oz

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă