PSRM

18 ianuarie 2019

Vlad Batrîncea: O analiză a noului sistem de salarizare a arătat că nu au fost identificate sursele de finanțare

Dorind să implementeze rapid o reformă a salarizării, guvernarea a făcut mai multe greșeli tehnice, în primul rînd la nivelul Ministerului Finanțelor, care a pregătit un proiect de lege privind salarizarea. Despre aceasta a declarat deputatul socialist, Vlad Batrîncea.

În opinia sa, ceea ce face conducerea țării nu ar trebui să se întîmple în grabă și numai în scop electoral, raportează IPN. Potrivit acestuia, analiza noului sistem de salarizare a arătat că sursele de finanțare nu au fost identificate, iar bugetul pentru anul 2019 nu a fost aprobat. Vlad Batrîncea a spus că unor profesori tineri li s-a majorat salariile, în timp ce salariile profesorilor cu experiență de muncă au rămas aceleași, sau au fost micșorate. De altfel, un salariu mult mai mic primesc și conducătorii instituțiilor de învățămînt.

“De ce s-a întîmplat asta? În primul rînd, deoarece au existat probleme la nivelul de concept și au existat probleme la nivelul calculării finanțelor”, a declarat deputatul în timpul emisiunii „Главный вопрос” din cadrul postului de televiziune NTV Moldova.

Potrivit dumnealui, probleme există și în sistemul de pensii. Reprezentanților anumitor categorii de pensionari li s-a majorat pensiile, dar ajutoarele pe care le primeau au fost reduse, astfel, veniturile lor, fie au rămas aceleași, fie au scăzut.

Deputatul a menționat că Republica Moldova se află într-o situație în care nu este clar cum va fi acoperit deficitul bugetar în 2019.

Sursa: a-tv.md/index.php?newsid=54781&fbclid=IwAR3kBn1ZIdgP988HmgSvy_NOAQM8IczjeNrJdZNvQrGkW0R5jy9ExHpnOlw

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă