PSRM

21 decembrie 2017

Batrîncea: Moldova riscă să rămână fără apă potabilă

Din cauza intenției Ucrainei de a construi o altă hidrocentrală pe rîul Nistru, Moldova s-ar putea confrunta cu o catastrofă ecologică. Este declarația deputatului din partea Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, în cadrul ședinței parlamentului din 21 decembrie.

El a menționat că, mai devreme, fracțiunea a ieșit cu o cerere de a găsi urgent o soluție pentru această problemă gravă.

”Am atenționat parlamentul că din cauza acestei initiative Republica Moldova riscă să rămână fără apă potabilă. Problema este foarte gravă și ne așteaptă o catastrofă ecologică. Domnule Candu, ați promis atunci că va veni prim-ministrul și va informa parlamentul ce pași eroici a întreprins Guvernul RM, însă așa și nu s-a prezentat. Până acum nu cunoaștem cursul negocierilor cu partea ucraineană în această privință”, a menționat deputatul.

Batrîncea a mai spus că Guvernul Moldovei practic a acceptat construirea acestor hidrocentrale pe rîul Nistru, dar nu a luat măsuri pentru a soluționa această problemă gravă. În această privință, fracțiunea PSRM a susținut propunerea liberal-democraților de a solicita un raport pe această temă în parlament din partea premierului Pavel Filip.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă