PSRM

02 februarie 2017

Batrîncea: Găgăuzia este avanpostul statalităţii moldoveneşti

„Găgăuzia este avanpostul statalităţii moldoveneşti”, a declarat secretarul executiv al Partidului Socialiştilor din RM, Vlad Batrîncea, în cadrul unui miting care s-a desfășurat la Comrat, consacrat cele de-a treia aniversări a referendumului din Găgăuzia.

Vlad Batrîncea a transmis locuitorilor Găgăuziei un mesaj de salut din partea Preşedintelui ales prin votul direct al întregului popor, Igor Dodon, şi din partea Partidului Socialiştilor. În discursul său din cadrul evenimentului, Batrîncea a amintit celor prezenţi că „la 2 februarie, 2014, Partidul Socialiştilor a fost unica formaţiune din ţară, care a sprijinit deschis inițiativa de organizare a referendumului”.

Potrivit lui, Găgăuzia a făcut primul pas, devenind „avanpostul statalităţii moldoveneşti”.

„Noi niciodată nu vom negocia statalitatea noastră, noi vom păstra Republica Moldova integră şi independentă. De aceea, noi, împreună cu dvs. trebuie să muncim foarte mult la acest capitol”, a subliniat Vlad Batrîncea.

În continuarea discursului său, deputatul a indicat că astăzi, 2 februarie, Preşedintele RM, Igor Dodon, a făcut publică o iniţiativă prin care se propune oficializarea zilei de 2 februarie – Zi a Statalităţii Moldoveneşti.

„Pentru noi, este foarte important ca ideile care sunt susținute de majoritatea cetăţenilor, să fie realizate. Or, majoritatea absolută a cetăţenilor RM îşi doresc să trăiască într-un stat independent, iar Republica Moldova trebuie să dezvolte relaţii de prietenie şi strategice cu FR”.

Vlad Batrîncea a subliniat că actuala guvernare „promovează o altă politică şi insistă pe realizarea unor alte scopuri”.

„Toată lumea îşi dă seama că integrarea europeană a Republicii Moldova este un proiect falit, că viaţa oamenilor, în ultimii şapte ani de zile, nu a devenit mai bună. Anume sub drapelurile pseudo-integrării europene au fost furate miliardele, oamenii au fost îngenunchiaţi şi au ajuns să trăiască mai greu”.

Secretarul executiv al PSRM a menţionat că, spre deosebire de cei de la guvernare, care se tem să discute cu oamenii, Preşedintele RM beneficiază de încredere totală din partea celor care l-au votat. După rezultatele întrevederii sale cu Preşedintele FR, Vladimir Putin, şeful statului moldovenesc a declarat că Republica Moldova va înainta, în viitorul cel mai apropiat, o cerere pentru a obţine calitatea de observator permanent în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice.

„Dorim să mergem înainte alături de fraţii noştri de care ne leagă nu doar relaţii economice şi comerciale, ci şi o istorie multiseculară, cultura şi credinţa ortodoxă. Vom învinge neapărat minoritatea agresivă, iar majoritatea va urma calea cea corectă și vom fi neapărat prieteni cu Rusia, ne vom integra în structurile eurasiatice şi vom construi o Republică Moldova independentă, suverană şi prosperă”, a spus în final Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă