PSRM

26 noiembrie 2021

Batrîncea, despre majorarea vârstei de pensioare: Supraviețuiește cel puternic, cu speranța de viață mai mare și doar el va ajunge la pensie

Datorită PAS, numărul moldovenilor, care va ajunge să își ridice pensia, va scădea dramatic. Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a declarat în timpul ședinței Legislativului, unde s-a dezbătut proiectul promovat de PAS, privind majorarea vârstei de pensionare. Batrîncea a explicat că dacă în prezent, 6 din 10 bărbați din Republica Moldova ajung la vârsta de pensionare, datorită reformelor PAS, cifra se va reduce aproximativ la 5 din 10.

„Ce faceți acum, la miez de noapte, majorați vârsta de pensionare. Micșorăm numărul pensionarilor, ca să le oferim celor care ajung la pensie o sumă mai mare. Înseamnă că persoana nu iese la pensie, continuă să muncească și achită impozite pentru persoana care a ajuns la pensie, înseamnă că dvs nu oferiți nimic de la stat, doar repartizați banii pensionarilor, prin micșorarea numărului pensionarilor. Aceasta este politică socială? Această este o politică liberală – supraviețuiește cel puternic, cu speranță de viață mai mare și el ajunge la pensie. Nimic comun cu idei sociale”, a declarat Batrîncea.

Deputatul a precizat că majoritatea PAS a lovit și în femei, care de anul viitor se vor pensiona la 60 de ani și treptat această vârstă va crește până la 63, ca și în cazul bărbaților.

Din 01 ianuarie 2022, femeile urmau să iasă la pensie la 57 de ani, iar bărbații la 62 de ani. Parlamentul a votat, anul trecut, inițiativa PSRM care prevede micșorarea vârstei de pensionare.

https://fb.watch/9woJTT5nL_/

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă