PSRM

08 aprilie 2021

Averea Veronicăi Roșca (PAS), în vizorul ANI: A ascuns mai multe bunuri

Veronica Roșca, deputata PAS care se lăuda că a distrus tehnica din sala de ședință a Parlamentului, și-a ascuns o bună parte din avere. Socialistul Vladimir Odnostalco a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI) că Roșca nu a declarat un automobil, cota parte într-o companie, și nu a indicat valoarea unor imobile.

“În declarațiile pentru anii 2019-2020, deputata PAS n-a indicat valoarea a 4 terenuri agricole, deși e obligată prin lege să facă acest lucru. În declarațiile pentru perioada 2019-2020, Veronica Roșca indica faptul că deține, împreună cu soțul, patru automobile, printre care autoturismul Mercedes E250, anul fabricației 2011 în valoare de 180 000 mii lei. Acest automobil „a dispărut” din declarația întocmită la 31 martie 2021. Dacă a fost vândut, fie donat, acest lucru urma să fie reflectat în declarația de avere”, anunță Odnostalco.

Totodată, în ultima declarație de avere, prezentată la ANI în acest an, Veronica Roșca a indicat că soțul ei deține 67% din cota parte a S.R.L. „R&B BRANDS”, companie fondată în ianuarie 2020. Acest fapt nu figurează, însă, în declarația de avere și interese depusă de Veronica Roșca la 31 martie 2020.

“S-a mai depistat că soțul deputatei PAS n-a declarat veniturile de la „Public Association DNT”, iar Veronica Roșca n-a anunțat ANI despre faptul că este Membru al Biroului Permanent Național în cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate, adică sunt prezente interese, care trebuie anunțate oficial”, a mai adăugat Odnostalco.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă