PSRM

27 februarie 2015

„Astăzi, în Parlament, s-a produs un act de sacrilegiu oribil”.

Despre aceasta a vorbit Igor Dodon, referindu-se la votarea în plenul Parlamentului a proiectului de hotărîre cu privire la declararea anului 2015 Anul Veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei 1941-1945. „Comuniştii au comis o nouă trădare, dar de data aceasta ei au trădat nu doar alegătorii proprii, ci şi memoria tuturor oamenilor, care au luptat împotriva fasciştilor în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Sub pretextul nevotării a proiectului de lege elaborat de socialişti cu privire la declararea anului 2015 drept An al Victoriei, comuniştii au mers la cedări ruşinoase în faţa eurounioniştilor (acest lucru fiind planificat din timp), şi au căzut de acord de a-i comemora nu pe veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, ci… pe toţi veteranii celui de-al II Război Mondial.

Sesizaţi diferenţa?

Altfel spus, comuniştii, fiind ghidaţi de eurounionişti, au acceptat să sărbătorească şi să-i comemoreze pe veteranii tuturor fronturilor, de la regimentele SS ale lui Hitler şi poliţaii din lagărele de concentrare pînă la antisemiţii români Antonescu şi militariştii şi kamikaze japonezi, care nimiceau populaţia paşnică.

Noi, socialiştii, nu putem sprijini un astfel de proiect de lege. Pentru noi fasciştii nu sînt eroi şi nu avem de gînd să-i comemorăm.

În curînd, noi vom prezenta propriile iniţiative cu privire la marcarea aniversării Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Adevăraţi eroi pentru noi sînt doar veteranii care au luptat împotriva fasciştilor, apărîndu-ne plaiul. Şi doar memoria acestora o vom cinsti.

Ruşine comuniştilor, care s-au lăsat conduşi de eurounionişti şi au trădat memoria celor, cărora le datorează propria viaţă şi existenţa ca partid”, a concluzionat Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă