PSRM

01 aprilie 2020

Aproape 700 de mii de pensionari, de azi, vor ridica alocații mai mari

Din 1 aprilie, toate pensiile vor fi indexate cu 4,83%. Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, cuantumul pensiei minime pentru limită de vîrstă va constitui 1131,46 de lei.

Totodată, cuantumul pensiei minime de dizabilitate va fi:
în cazul unei dizabilități severe – 848,60 lei
în cazul unei dizabilități accentuate – 792,02 lei
în cazul unei dizabilități medii – 565,73 lei.

Începînd cu 1 aprilie, curent, au fost recalculate şi alocațiile sociale de stat pentru îngrijire, însoțire şi supraveghere.

Amintim că din acest an, la inițiativa președintelui Igor Dodon, pensiile vor fi indexate de două ori pe an. Prima dată, la 1 aprilie, iar cea de-a doua – 1 octombrie 2020.

Guvernul va întreprinde un set de măsuri concrete, pentru a sprijini populația în perioada de criză, provocată de epidemia de COVID-19. Ministrul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N 4, că programele de ajutor social şi de șomaj vor fi consolidate, iar pensiile şi alocațiile vor fi indexate în termenii stabiliți.

“În buget sunt bani pentru aceasta. Vom mai veni şi cu alte măsuri concrete. Vom consolida programul de ajutor social, cel de şomaj. Avem întreprinderi care s-au închis, care au falimentat. Vom consolida ajutorul de șomaj. Avem măsuri şi pentru cei care revin în țară. Va trebui să-i angajăm în cîmpul muncii”, a mai spus Viorica Dumbrăveanu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă