PSRM

25 august 2020

Almanahul Politic – ediție specială, dedicat activității Președintelui Igor Dodon, a fost lansat

Prima ediție specială a Almanahului Politic a fost lansată, astăzi, și e dedicată activității Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Publicația este un produs realizat de Compania de consultanță și promovare a imaginii „POLIEXPERT” și Compania „TRIBUNA Politică”.

Directorul general al Poliexpert, Igor Volnițchi a precizat că, pînă în prezent, echipa a adunat materialul necesar pentru 7 ediții speciale ale Almanahului Politic, însă primul care a acceptat provocarea a fost șeful statului.

„Am documentat 1600 de evenimente publice cu participarea șefului statului. Am contrapus baza noastră de date cu ceea cea avea echipa Președintelui, ca în final să nu admitem nici o inexactitate. Am documentat toate vizitele Președintelui în teritoriu, peste hotare, toate întîlnirile avute. Ediția respectivă include și interviurile anuale acordate de Președinte, o serie de fotografii de valoare simbolică și chiar istorică, dar și veți vedea multe maxime, să le zicem – citate din declarațiile făcute de Președinte de-a lungul anilor”, a precizat Volnițchi.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a spus că, atunci cînd Igor Volnițchi a venit cu această idee și i-a prezentat acest Almanah, a fost copleșit de două stări.

„Știți, cînd începi să-l răsfoiești și cînd vezi toate evenimentele care au avut loc pe parcursul anilor, te copleșește undeva mîndria, dar, în același timp, și un sentiment de responsabilitate față de cei din jur, de țară. Sunt 1600 de evenimente publice, este o activitate enormă. Sunt destul de deschis la provocări. În acești 3,5 ani mi se pare că am devenit mai echilibrat. Mulțumesc echipei care a venit cu această inițiativă. Cred că, acesta va fi un document care va rămîne în istoria RM”, a punctat șeful statului.

Speakerul Zinaida Greceanîi a menționat că, pentru prima dată în istoria jurnalismului este prezentată o ediție complexă, ce vine să reflecte agenda zilnică a Președintelui RM.

„Consider că este un precedent important, iar pe viitor, după cum a spus și dl. Volnițchi, ar trebui să apară și alte ediții de acest fel, care să ne ofere un tablou clar ar prestației unui sau altui oficial de rang înalt. Am lecturat ediția și sunt surprinsă de munca efectuată. A fost  transpusă cu lux de amănunte activitatea Președintelui, care trebuie să recunoaștem are o prestație excelentă la cîrma statului, avînd o agendă axată pe necesitățile oamenilor”, a afirmat Speakerul.

Premierul Ion Chicu și-a exprimat satisfacția și gratitudinea că participă la acest eveniment.

„Inclusiv, pentru faptul că în acest document istoric este reflectată activitatea în detalii pe perioada a 3,5 ani a activității Președintelui.  Nu cred că voi greși dacă voi spune că este pentru prima dată în anii de Îndependență cînd activitatea unui șef de stat este trecută printr-o sită atît de deasă, o examinare atît de minuțioasă. Am rămas surprins să găsesc în ordine cronologică fiecare eveniment, acțiune publică la care șeful statului a avut tangențe”, a conchis Premierul.

Amintim că, Compania de consultanță și promovare a imaginii „POLIEXPERT” și Compania „TRIBUNA Politică” a lansat un proiect inedit destinat politicienilor din Republica Moldova. Mai exact, e vorba de o serie de ediții speciale ale „Almanahului Politic al Republicii Moldova”, fiecare dintre ele fiind dedicată activității unui politician concret de-a lungul anilor. În aceste ediții speciale se vor regăsi toate acțiunile întreprinse de politicienii vizați într-o perioadă anume a carierei lor. De asemenea, edițiile speciale vor cuprinde citate celebre ale politicienilor respectivi, interviuri, imagini cu valoare simbolică sau istorică etc.

Pînă în prezent, echipa POLIEXPERT și TRIBUNA a adunat materialul necesar pentru 7 ediții speciale ale Almanahului Politic. Acestea vor fi dedicate la 7 politicieni de prim rang din RM. Prima ediție specială a Almanahului Politic va fi lansată în această săptămînă, a doua ediție specială – orientativ la jumătatea lunii septembrie, a treia ediție specială – la finele lunii septembrie – începutul lunii octombrie. Aceste trei ediții sunt dedicate: unui politician de stînga, unui politician de dreapta și unui politician de centru.

Următoarele ediții speciale vor vedea lumina tiparului la finalul anului 2020 – prima jumătate a anului 2021.

(VIDEO) Almanahul Politic – ediție specială, dedicat activității Președintelui Igor Dodon, a fost lansat

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă