PSRM

20 octombrie 2021

Alla Darovannaia: pe fundalul unei scăderi bruște a procesului de vaccinare, a crescut numărul de persoane internate cu forme severe de COVID-19

Deputatul din partea fracțiunii BCS, Alla Darovannaia, a menționat în cadrul unui briefing, că deși reprezentanții actualei guvernări criticau guvernul anterior că nu au întreprins măsuri suficiente de protecție a populației împotriva COVID-19, astăzi situația a ieșit de sub control – zilnic este înregistrat un număr record de persoane infectate.

Deputatul susține că lipsa acțiunilor concrete din partea actualei puteri a dus la majorarea numărului de persoane infectate, inclusiv a cazurilor grave, la creșterea numărului de persoane decedate din cauza COVID-19, și în același timp la încetinirea procesului de vaccinare a populației, în pofida faptului că țara dispune de vaccin.

Potrivit deputatului, actualul guvern a dat dovadă de iresponsabilitate și a întreprins acțiuni care au adus țara în situația de criză în sistemul medical.

”Pe fundalul scăderii dramatice a procesului de imunizare a populației, a crescut semnificativ numărul persoanelor spitalizate cu forme grave de COVID-19 și a persoanelor care se află la terapie intensivă. În aceste condiții, situația în spitale din țară este tensionată, și în special în secțiile de terapie intensivă unde peste 90% de paturi sunt ocupate”, a spus Alla Darovannaia.

Totodată, Darovannaia precizează că actuala guvernare în loc să susțină sistemul medical din țară, aceasta a prezentat un proiect de lege care prevede anularea indemnizației de 16000 lei în caz de îmbolnăvire și 100 mii lei în cazul decesului pentru personalul implicat în desfășurarea activităților medicale de combatere a Covid- 19 pentru persoanele nevaccinate.

De asemenea, deputatul BCS a criticat faptul că Guvernul a decis să impună vaccinarea obligatorie pentru mai multe categorii de persoane și a obligat angajații din educație să se testeze din bani proprii.

„Testele și vaccinarea sunt măsuri de prevenire și control al virusului COVID-19 și trebuie să fie ambele gratuite”, a conchis deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă