PSRM

11 iunie 2021

Alla Darovannaia: Vom continua să promovăm conceptul de securitate socială și lupta împotriva nedreptății sociale

Deputatul PSRM, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Alla Darovannaia a prezentat în cadrul briefing-ului din 11 iulie prioritățile Blocului în domeniul protecției sociale.

Deputatul a menționat că în domeniul asigurărilor de pensii, mărimea pensiei minime pentru limită de vârstă va fi majorată treptat și până în 2025 va atinge nivelul de subzistență. Mecanismul de indexare a pensiilor de două ori pe an va fi îmbunătățit prin aplicarea unui coeficient de indexare pentru pensiile mici de cel puțin 20%. Va fi eliminat dreptul angajatorilor de a rezilia unilateral contractele de muncă și de a concedia pensionarii pentru limită de vârstă.

În domeniul protecției sociale a populației, cuantumul prestațiilor sociale pentru familiile cu venituri mici va crește anual, condițiile de acordare vor fi simplificate, proprietățile familiilor (cazan, mașină de spălat, cuptor cu microunde etc.) nu va fi luată în considerare la evaluarea bunăstării și acordarea prestațiilor sociale.

Va fi implementat un program de ajutor alimentar pentru familiile numeroase cu venituri mici. Persoanele neasigurate vor primi prestații pentru îngrijirea copiilor în aceeași sumă și pentru aceeași perioadă ca și persoanele asigurate (până la vârsta de 3 ani). Cuantumul prestației va crește și în 2025 va atinge nivelul minim de subzistență pentru copii.

Pentru a consolida asistența socială pentru familiile cu copii, va fi adoptată Legea privind capitalul familial.

Va fi consolidată asistența socială pentru veterani prin creșterea îndemnizațiilor, asigurarea cu spațiu locativ și tratament sanatorial.

Alla Darovannaia a menționat că toate aceste puncte ale Programului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor sunt reale și sunt corelate cu previziunile economice pentru următorii 4 ani.

„Vom continua să promovăm conceptul de securitate socială și lupta împotriva nedreptății sociale”, a declarat candidatul Alla Darovannaia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă