PSRM

18 august 2020

Alla Darovannaia: Un deputat de la PRO Moldova susține că a cumpărat un BMW cu 50 mii lei

Deputatul PSRM, Alla Darovannaia, susține că declarația de avere și interese a deputatului din grupul Candu, Elena Bacalu, este plină de ”miracole”. Parlamentarul anunță că a sesizat Procuratura Generală și Autoritatea Națională de Integritate în care solicită să fie verificată veridicitatea datelor prezentate de Bacalu.

”BMW seria 3 la preț de doar 50 de mii de lei (2500 de Euro), Interpol, declarația de avere, deputat pătat. Care este legătura dintre aceste lucruri? Să o întrebăm pe Elena Bacalu, deputat de la Pro Moldova, în declarațiile de avere ale căreia există MIRACOLE!”, scrie parlamentara pe pagina sa de socializare.

Studiind declarațiile de avere și interese ale deputatului Bacalu, Darovannaia a constatat mai multe încălcări și neconcordanțe.

”În declarația pentru anul 2015, Elena Bacalu anunță că a deținut un mijloc de transport de model BMW 3 cu valoarea de 50.000 de lei (2500 euro), însă acesta „a fost returnat cumpărătorului pentru că se află în INTERPOL”. Automobilul care se anunța “returnat cumpărătorului” încă în 2015, se regăsește, însă, în declarațiile de avere și interese în anii următori, inclusiv 2019”, constată deputatul socialist.

O altă încălcare scoasă în evidență este lipsa declarării automobilului de model Volvo, produs în 2014 și estimat la 200 000 de lei, care figurează însă, în declarațiile de avere ale soțului Elenei Bacalu.

„Mai există și o altă “scăpare”, la capitolul venituri precum și la capitolul active financiare. În perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2019, Elena Bacalu nu a reflectat depozitul bancar în sumă de 9000 de euro deschis la filiala nr.8 Cahul al BC Fincombank SA precum și veniturile generate de la acest depozit”, constată deputatul PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă