PSRM

25 noiembrie 2020

Alianța revine la guvernare

Despre cum un remarcabil oficial corupt a îmbrăcat toga unui luptător împotriva corupției

Alegerile prezidențiale din acest an au avut loc într-un mediu foarte dificil: pandemie, secetă, criză economică globală, furie în rîndul cetățenilor. În acest context, adversarii au aruncat fluxuri industriale de minciuni. Cetățenii au fost pur și simplu hipnotizați…

Victoria lui George Soros

Pentru prima dată în istoria Moldovei, un cetățean al altei țări a devenit președinte. Acesteia și-i va sluji. De asemenea, pentru prima dată în istoria țării, vom fi guvernați de un participant la furtul miliardului și la transferul în concesiune a aeroportului. Alianța pentru integrare europeană, care jefuiește și umilește Moldova de 10 ani, revine la putere.

De asemenea, ne grăbim să îl felicităm pe … George Soros pentru victorie. Caracatița sa creată din peste 100 de ONG-uri și mass-media a învins și a spălat imaginea murdară a M. Sandu.

Sandu se temea de lupte, dezbateri, întrevederi cu oamenii, pentru că atunci ar fi trebuit să răspundă la multe întrebări: despre votul pentru aeroport, miliardul, despre achiziționarea camerelor video pentru examenele de licență în sumă de 7 milioane de lei, despre milionul de la Soros, despre operațiunea KAEP și peste 3 milioane de lei, pe care i-a primit în 2016 de la ONG-uri pentru campania electorală. Ea a cîștigat datorită minciunilor și amenințărilor nemaiauzite împotriva locuitorilor din Transnistria, cărora nu li s-a permis niciodată să își exprime în mod corespunzător dreptul la vot.

Da, au fost multe greșeli. Au fost deschise secții de votare suplimentare în străinătate, numărul buletinelor de vot la secțiile de votare a crescut de la 3000 la 5000 și li s-a permis votul cu pașapoarte expirate. Iar la Moscova nu s-a întreprins nimic. Acolo, la ora 13:00, cu o coadă uriașă la secția de votare, personalul ambasadei a mers … la prînz, întrerupînd procesul de votare timp de o oră și jumătate.

Pandemia, seceta și criza economică globală au avut o influență foarte proastă asupra alegerii cetățenilor. Răspunsurile guvernării nu au fost întotdeauna adecvate, uneori panicoase. Și totul datorită faptului că Guvernul a fost coalițional, tehnocrat, apolitic.

Domnul Furtună, care se ocupa de Comisia pentru Situații Excepționale, s-a plimbat în jurul cetățenilor, lucrînd de fapt pentru M. Sandu. Au suferit sectorul HoReCa, mici afaceri, cinematografe, teatre, biserici. Președintele nu a reușit niciodată să convingă comisia să-și schimbe poziția. Furtună a spus că e permis de mers în parcuri în grupuri de 2-3 persoane, iar seara acestea a negat acest lucru. Și astăzi înțelegem de ce președintele comisiei s-a comportat așa – a fost demis prea tîrziu.

Președintele a cedat și emoțiilor și resentimentelor. Și îl putem înțelege. El a fost acuzat că a falsificat alegerile, dar în realitate am văzut că adversarul era angajat în falsificări în rîndul diasporei. I s-a atribuit un „kuliok” pe care nu l-a luat niciodată. L-au acuzat că a jucat împreună cu Plahotniuc, care i-a amenințat familia și pe cei dragi, l-au îndepărtat de la putere, au aranjat un accident și i-au deschis dosare penale. De asemenea, a fost acuzat de faptul că oamenii au fost obligați să plece în străinătate pentru a lucra, dar, de fapt, Dodon a fost cel mai puțin implicat în acest lucru. La urma urmei, nu el a închis școlile și spitalele, ci adversarul său și politicienii de dreapta în general.

La apogeul crizei, el a oferit cîte 700 și 900 de lei pensionarilor, pensia a fost indexată cu 5,8% (pînă la urmă – 15%!), dar a fost acuzat că a majorat-o cu doar 1%!

Toți s-au unit împotriva lui (ambasadorul SUA știe de ce). Miniștri, primari, președinții PDM din raioane au lucrat deschis pentru Sandu – a fost un cuțit în spate de la P. Filip.

Cu toate acestea, aproape 700 de mii de cetățeni au votat pentru Dodon, jumătate din populația țării (49%). Balanța a fost înclinată de diasporă care a crezut în minciunile M. Sandu.

Susținătorilor noștri – recunoștință imensă și mulțumiri. Sunteți bravo! Sunteți adevărați patrioți. Sunteți oameni cu conștiința curată. Am pierdut bătălia, dar nu războiul. Nu vă faceți griji. Vom face totul pentru a ne apăra Patria, credința, valorile.

De fapt, Dodon a fost calomniat, scufundat în noroi, i s-a creat o imagine pe care mulți cetățeni naivi o urau. Au votat nu atît pentru Sandu, cît împotriva imaginii negative a lui Dodon. Dar aceștia se vor deștepta repede. Credeți-mă.

Despre minciuni în cantități industriale

Un eveniment unic a avut loc la aceste alegeri. Un remarcabil oficial corupt a îmbrăcat toga unui luptător împotriva corupției. Politicianul, care fusese în alianță cu oligarhii de trei ani (AIE –1, 2, 3), i-a convins pe cetățeni că este o luptătoare împotriva oligarhilor. Oficialul, care a fost ministru al educației în 2012-2015, prim-ministru în 2019, a convins pe toată lumea că este o persoană nouă care va aduce schimbări și prosperitate. De ce nu a făcut-o în 2019? Nimeni nu și-a pus această întrebare?

Cetățeanul, care a anulat studiul obligatoriu al limbii ruse în școli, i-a trimis pe deputați la Varnița (acolo au numit transnistrienii separatiști), a organizat două videoclipuri în limba rusă despre respectarea drepturilor tuturor grupurilor etnice din țară! Videoclipurile au fost realizate excelent. Și zeci de mii de cetățeni din capitală au crezut-o.

S-a ajuns la absurditate. Toată lumea știe deja că și-a negat vehement implicarea în furtul miliardului, în cazul aeroportului, Banca de Economii. Așadar, în turul doi, ea a început să susțină că nu a închis școlile! Cică Voronin a început acest proces. Și a închis de multe ori mai multe instituții decît ea …

În același timp, uriașa caracatiță media, în care Occidentul a pompat zeci de milioane de euro, a început să scornească fake-uri și minciuni despre I. Dodon. Este vorba de peste 100 de mijloace media, inclusiv peste 25 de canale TV (TV8, Jurnal TV, Pro TV, TVR, BTV), 20 de posturi de radio, zeci de portaluri precum point.md, newsmaker.md, „Спрос и предложение”, rise.md, Ziarul de Gardă.

TV 8, potrivit rapoartelor mass-media, a primit 1,2 milioane de dolari de la Departamentul de Stat, bugetele rise.md sunt, de asemenea, aproximativ 1 milion de dolari. Bugetele celorlalte sunt de aproximativ 300.000 dolari și mai mult. Toți acești bani au fost pompați de Departamentul de Stat, fondurile Soros, NED, Adenauer. UE a promis 80 de milioane de euro pentru lupta împotriva COVID-19. Se pare că au ajuns în buzunarele ONG-urilor și mass-media. Inutil să spun că bugetele ONG-urilor în 2017 s-au ridicat deja la 107 milioane EUR (2,2 miliarde lei!). Toți au primit sume uriașe de bani pentru a-l discredita pe I. Dodon.

Unii au trecut toate limitele binelui și ale răului. De-a lungul campaniei au distribuit peste tot fake-ul despre un „kuliok” pe care Dodon nu l-a luat. Și nimeni nu și-a pus o întrebare simplă: de ce a fost prezentată doar o parte din videoclip și nu întreaga conversație? De ce se uită Iaralov la cameră ținînd demonstrativ această sacoșă? Și de unde a obținut Reniță – ambasadorul lui Plahotniuc acest videoclip? De ce a promovat Usatîi acest subiect dacă nu are legătură cu Plahotniuc? De ce toți oamenii lui Plahotniuc au susținut-o pe Sandu și au bătut în Dodon?

Apoi au aruncat un fake despre o „maseuză”, care arăta de cel puțin 60 de ani. Cică ea ar fi venit să-i facă un masaj președintelui în plină zi! Totul părea atît de ridicol, încît chiar și alegătorii de dreapta s-au amuzat.

Apoi au început să exagereze cu privire la zvonul lui Usatîi despre cetățenia rusă a lui Dodon. Bine că nu este românească, ceea ce, potrivit zvonurilor, însuși Usatîi o deține. Ulterior, a apărut un fals despre suma de 20 de milioane de lei, pe care Ministerul Finanțelor ar fi transferat-o în conturile lui Dodon. Apoi, au scornit un fals despre telefonul președintelui, care a ajuns la jurnaliștii Rise. Dar s-a dovedit că Dodon nu avea un alt telefon și nu l-a pierdut niciodată.

Apoi a existat provocarea cu tipografia. Se presupune că Dodon a tipărit în secret cîteva sute de mii de ziare și a predat raportul pentru 50 000. De fapt, s-a dovedit că o tipografie a mutat comanda în alta. Ulterior, deputatul G. Vartanean a dovedit că anume sediul central al lui Sandu a ascuns tirajul propriului lor ziar.

Despre minciuna înverșunată cu privire la falsificarea alegerilor în general și în Transnistria în special, toată lumea s-a convins. Această isterie a avut un singur scop – de a acoperi adevăratele falsificări din Europa de Vest … Există zeci de videoclipuri în care alegătorilor din aceste țări li s-au dat bani și li s-au organizat transportarea. În medie, o persoană din străinătate a votat în 15 secunde.

De fapt, Dodon a fost calomniat, scufundat în noroi, i s-a creat o imagine pe care mulți cetățeni naivi o urau. Au votat nu atît pentru Sandu, cît împotriva imaginii negative a lui Dodon. Dar aceștia se vor deștepta repede. Credeți-mă.

Mitul integrării europene și sărăcia moldovenilor

Desigur, alegerile noastre trebuie privite în contextul mai multor paradigme globale. Au trecut deja 30 de ani de cînd virusul integrării europene s-a instaurat în creierul moldovenilor. Mulți oameni percep viața europeană minunată cu pensii și salarii mari, jeepuri și Mercedes-uri, case cu trei etaje. Trebuia doar de semnat (fără a citi termenii) planul Moldova-UE, planul Moldova-NATO, Acordul de Asociere – și voilà, sunteți în paradis! Ați intrat în familia „popoarelor civilizate”!

Dar apoi au apărut oligarhi, hoți și oficiali corupți, care au început să-i împiedice pe moldoveni să trăiască ca în Europa. La început, moldovenii au fost împiedicați de Voronin, care a semnat planul RM-UE. Acesta a fost distrus pe 7 aprilie 2009. Apoi cei care l-au înlăturat de la putere pe Voronin au început să-i împiedice pe moldoveni să trăiască ca în Europa! Aceștia s-au dovedit a fi corupți. Filat a fost arestat. Apoi s-a dovedit că Leanca, care a semnat Acordul de Asociere, este la fel, oficial corupt. La urma urmei, pe vremea sa, s-a furat BEM-ul, miliardul, aeroportul. Leancă a trebuit să fugă în România.

Atunci toată lumea și-a dat seama că răul principal pe calea integrării europene și a fericirii universale este oligarhul Vlad Plahotniuc, care a fost împins la putere de Statele Unite și personal de Victoria Nuland! Acesta a fost alungat din țară în iunie 2019! Toată lumea a înțeles că el este coruptul principal! Dar s-a dovedit că nimic nu se schimbă în bine chiar și pe vremea prim-ministrului Sandu! A fost demisionată în noiembrie 2019!

Apoi a venit pandemia, criza economică globală și o secetă severă. Toată lumea a înțeles că de vină a fost anume președintele Igor Dodon, precum și lipsa unui nivel de trai european! Sandu l-a înlăturat pe Dodon de la putere cu ajutorul Occidentului pe 15 noiembrie 2020, acuzîndu-l de presupusă corupție!

Cine credeți că va fi următorul, care va fi acuzat de lipsa unui nivel de trai european și de corupție? Și de ce cetățenii a nicio țară din fosta URSS, care se străduiau să ajungă în Europa, după ce au introdus mii de legi și standarde europene, nu au început să trăiască mai bine? Din cauza oficialilor corupți susținuți chiar de UE? Sau acest lucru se datorează standardelor europene?”.

Bogdan Țîrdea, politolog

 

Sursa: https://aif.md/aljans-vozvrashhaetsja-k-vlasti/

© aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă