PSRM

02 februarie 2024

Alexandr Odințov: PAS poate rezolva problema finanțării sociale din Chișinău într-o clipă

Astăzi, în cadrul ședinței consiliului municipal, Alexandr Odințov, consilier al fracțiunii PSRM, a criticat așa-numitul „flash-mob” organizat de reprezentanții fracțiunii PAS, care utilizează părinții elevilor din Chișinău în scopuri politice.

Amintim că problema constă în faptul că în acest an majoritatea parlamentară a lipsit bugetul Chișinăului de o parte din fondurile sociale destinate pentru plata asistenților personali.

Reprezentanții PAS au decis să acuze Primăria de lipsa finanțării adecvate a sferei sociale. Potrivit lui Alexandr Odințov, este pur și simplu indecent ca reprezentanții PAS-ului, care dețin toată puterea în stat, să organizeze astfel de flash mob-uri. Dacă doresc ei pot rezolva asemenea probleme într-o clipă.

Alexandr Odințov consideră că problema poate fi rezolvată prin oferirea primăriei posibilității de a aproba un nou regulament de parcare, care ar asigura venituri suplimentare la bugetul municipal în valoare de 300 milioane lei.

În plus, „dacă doriți să rezolvați problema la nivel de stat și municipiu, abrogați Legea privind responsabilitatea statului pentru furtul miliardului, potrivit căreia toți contribuabilii țării plătesc 900 de milioane anual. Aceste fonduri pot fi cheltuite pentru activități sociale”, s-a adresat Odințov către PAS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă