PSRM

23 iunie 2022

Alexandr Nesterovschi: Răul și sărăcia din țara noastră au un nume și acest nume este PAS

„Fiecare problemă are un nume și un prenume. Și răul și sărăcia din țara noastră au un nume: PAS, de aceea soluționarea problemelor trebuie să înceapă cu ei”, a declarat deputatul socialist, Alexandr Nesterovschi, în luarea sa de cuvânt în Parlament cu privire la instituirea stării de urgență în țara noastră.

Deputatul a reamintit că „deja de aproape un an, țara noastră este guvernată de „galbeni”. Nouă luni din acest an țara a fost în situație de urgență”. Socialistul este de părere că astăzi, prelungirea stării de urgență nu are niciun sens.

Acesta a remarcat că prin motivarea prelungirii stării de urgență, guvernarea vorbește din nou despre refugiați și despre Gazprom, fără a-i nominaliza pe vinovații de tarifele înalte la gazele naturale în Republica Moldova.

„Astăzi, premierul de la PAS vine în parlamentul PAS după consultările cu președintele PAS și cere prelungirea situației de urgență – cică, astăzi, guvernul va soluționa totul. Dar trebuia să soluționeze în luna octombrie! Dar în loc să soluționeze, l-au trimis pe „dominatorul” PLDM-ist care, până la urmă, a adus moldovenilor gaze naturale mai costisitoare de cinci-șase ori”.

Socialistul a reamintit faptul că președinții țărilor europene au soluționat personal problema privind furnizarea gazelor naturale la prețuri minime, în timp ce președintele Republicii Moldova declara că aceasta nu este de competența sa.

Referindu-se la problema refugiaților, Alexandr Nesterovschi a menționat că bineînțeles, refugiații trebuie ajutați, „dar ați fost aleși de poporul Republicii Moldova și ar trebui să aveți grijă de el în primul rând. Un refugiat înseamnă aproximativ 500 de lei pe zi, în timp ce pensionarii trăiesc cu 87 de lei pe zi. Norma alimentară în grădinițe este de până la 30 de lei. Unde este grija față de oamenii noștri?”.

Alexandr Nesterovschi a atras atenția asupra faptului că inflația în Republica Moldova este practic de două ori mai mare decât în Ucraina, țara care este în război, de aceea argumentele despre război nu sunt justificate în acest sens.

”Situația de urgență înseamnă, de fapt, anularea oricăror restricții pentru guvernare în privința soluționării crizelor grave. Însă în loc să soluționeze problemele, guvernarea stinge incendiul cu banii poporului, iar „din acest râu financiar, un râuleț pleacă în buzunarele milionarilor de la PAS”, a subliniat deputatul.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă