PSRM

27 aprilie 2023

Adrian Lebedinschi: Vă îndemn să susținem dezvoltarea educației fizice și a sportului în Republica Moldova

Deputatul BCS, Adrian Lebedinschi, a propus includerea pe ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului proiectul noii legi cu privire la cultura fizică și sport, în a doua lectură. Deputatul a menționat că nu are sens amendarea de fiecare dată a legii actuale, ci mai logic ar fi adoptarea unui nou document cu toate modificările necesare, mai ales că noua lege a fost deja aprobată de Parlament în prima lectură, în decembrie 2021.

Potrivit lui Lebedinschi, proiectul noii versiuni a legii a fost înregistrat în 2020, a fost semnat de mai mult de zece deputați din diferite facțiuni. Parlamentul a purtat discuții cu federațiile sportive, cluburi sportive și specialiști. „Vă îndemn să susținem toate echipele sportive și, în general, dezvoltarea culturii fizice și a sportului în Republica Moldova”, a spus deputatul.

Reprezentantul Comisiei de profil din partea PAS a menționat că guvernul lucrează la un proiect similar, sugerând respingerea inițiativei respective.

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, a replicat că există dreptul deputatului la inițiativa legislativă și nicio inițiativă a Guvernului nu îl poate anula.

„La prezentul proiect s-a muncit în Parlament timp de un an, au avut loc zeci de audieri, a fost avizul pozitiv al Guvernului, a tuturor specialiștilor, iar dumneavoastră ne spuneți că inițiativa deputaților din toate fracțiunile nu poate fi examinată pe motiv că guvernul lucrează la o altă inițiativă. Este o neînțelegere a Regulamentului Parlamentului și nerespectarea dreptului deputatului la inițiativă legislativă. Acesta este un proiect bun, profesionist și credem că trebuie examinat în plenul Parlamentului”, a spus vicepreședintele.

Cu toate acestea, majoritatea parlamentară a respins inițiativa deputaților fără a se familiariza cu ea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă