PSRM

13 februarie 2020

Adrian Lebedinschi, în discuții cu reprezentanții Delegației Uniunii Europene În Republica Moldova

Chișinău, 13 octombrie 2020 – Președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Adrian Lebedinschi a avut o întrevedere cu Atașatul de presă și comunicare a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Luciano Scambiato Liccardi.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte care vizează domeniul mass-media. Reprezentantul Delegației Uniunii Europene a fost informat despre situația la zi a realizării procesului de tranziție la televiziunea digitală și perspectivele finalizării perioadei de tranziție.

Deopotrivă, a fost realizat în schimb de păreri care vizează implementarea prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale cu identificarea unor carențe și neconcordanțe. În cadrul întrevederii a fost trecută în revistă activitatea Consiliului Audiovizualului și necesitatea demarării concursului de suplinire a funcțiilor vacante.

La propunerea președintelui A. Lebedinschi, Delegația Uniunii Europene și-a exprimat disponibilitatea de a examina susținerea, inclusiv prin dotări tehnice și mijloace financiare a tranziției la televiziunea digitală, a posibilelor modificări ale Codului serviciilor media audiovizuale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă