PSRM

24 noiembrie 2022

Adrian Albu: Justiția nu mai este credibilă pentru că nu sunteți credibil dumneavoastră, domnule ministru!

Astăzi, Adrian Albu, deputat PSRM a vorbit în plenul Parlamentului despre criticile aduse ministrului Justiției Sergiu Litvinenco de mai multe persoane publice cu autoritate în domeniul justiției, ex-miniștri, avocați, experți în domeniu, cetățeni simpli. Potrivit afirmațiilor lui Albu, sunt puse la îndoială metodele de promovare a reformei justiției în care partenerii externi au pompat milioane de euro, modalitatea de demitere a Procurorului General, Stoianoglo, asumarea unor merite ale guvernării anterioare, lipsa de cunoștințe în domeniu și altele.

Potrivit lu Albu, ministrul Justiției este criticat de cetățeni și pentru faptele descoperite în conversațiile, apărute în spațiul public. Astfel, cetățenii cred că Litvinenco este un adevărat pericol pentru societate și pentru democrație și nu poate exercita funcția de ministru. ”Vrem justiție, nu corupție” – spun ei.

Adrian Albu a menționat că ar putea continua ore în șir pe diverse subiecte, cu critici de la diferite personalități, dar ”mi-e frică că o să-i înscrieți pe toți în agenții FSB pentru că, potrivit lui Alexandru Tănase, fost președinte al Curții Constituționale, ”în Republica Moldova justiția are loc doar în raport cu opoziția”.

Deputatul socialist a concluzionat că justiția nu mai este credibilă în Republica Moldova pentru că nu este credibil însuși ministru. ”Serioja, salvează justiția, dă-ți demisia!”, a finalizat deputatul socialist.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă