PSRM

03 noiembrie 2023

Adrian Albu și echipa PSRM îndeamnă cetățenii să voteze pe 5 noiembrie Steaua: Cu noi a fost și va fi mai bine!

Astăzi, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, împreună cu candidatul la funcția de primar general al capitalei, Adrian Albu, și echipa de candidați PSRM din Chișinău, au susținut un briefing în fața primăriei capitalei, în cadrul căruia au făcut totalurile campaniei electorale.

Igor Dodon a menționat că într-o perioada scurtă de 30 de zile – socialiștii au organizat câteva mii de întrevederi în toate raioanele și satele republicii. Campania nu a fost ușoară – au existat presiuni, au existat încercări de a mitui alegătorii, atât din partea opoziției, cât și din partea puterii.

Igor Dodon a amintit de cazul în care într-o localitate din raionul Orhei, candidatul PSRM a fost bătut de concurenții electorali din PAS, iar poliția a trecut cu vederea acest caz. „Condamnăm presiunea exercitată de autorități și cerem ca organele de drept să-și îndeplinească atribuțiile legale.”

Secretarul executiv al PSRM și-a exprimat speranța că guvernarea nu va încerca să falsifice alegerile în ziua votării, pe 5 noiembrie: „noi, socialiștii, la fel cum, credem, că și alte partide politice, vom monitoriza atent desfășurarea alegerilor.”

Igor Dodon a îndemnat cetățenii ca pe data de 5 noiembrie să voteze împotriva uzurpării puterii în stat, împotriva PAS, împotriva Maia Sandu. Secretarul executiv a subliniat că, după alegerile locale, toate partidele politice de opoziție din Republica Moldova trebuie să creeze un front comun pentru a elibera țara de Maia Sandu și de grupul criminal organizat al său.

Ex-pretorul sectorului Râșcani, candidat la funcția de consilier municipal, Vlad Melnic a vorbit despre transformările realizate de echipa profesionistă a socialiștilor și a îndemnat cetățenii să sprijine această echipă la alegeri pentru a continua munca în beneficiul orașului și al locuitorilor săi.

De asemenea, Melnic a relatat despre eșecul cu care s-a finalizat încercarea primarului Ion Ceban de a-l demite din funcția de pretor pentru a transforma administrația orașului într-o filială a propriului partid. Instanța a considerat ilegal ordinul de demitere a lui Vlad Melnic și a decis să-l repună în funcție, ceea ce denotă lipsa de profesionalism a conducerii Primăriei.

Candidatul la funcția de consilier municipal, Dinari Cojocaru, a remarcat că pe parcursul celor 4 ani, socialiștii, prin muncă și rezultatele concrete, au demonstrat de ce sunt capabili, subliniind că astăzi Primăria s-a transformat într-un partid politic scopul căruia constă în obținerea puterii de stat, și nu rezolvarea problemele cotidiene ale orașului.

Președintele fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, candidat la funcția de consilier municipal, Alexandr Odințov, s-a adresat locuitorilor capitalei, care urmează să aleagă noul primar și noua componență a Consiliului Municipal: „De cine aveți nevoie în fruntea Primăriei – de un politician sau un gospodar? De o persoană care va dezvolta orașul sau se va dedica unui ping-pong cu guvernul?” Pe 5 noiembrie, Odințov a îndemnat să fie votați oamenii de încredere din PSRM.

Candidatul la funcția de primar general al capitalei, Adrian Albu, a mulțumit echipei socialiștilor pentru munca asiduă din timpul campaniei electorale și a îndemnat locuitorii să voteze Steaua: „Ne propunem să construim un oraș confortabil, în care fiecare să poată vorbi în limba lui, fiecare să-și poată exprima opinia. Ne propunem să nu facem politică în cadrul Consiliului Municipal, ci să acționăm strict în conformitate cu interesele orașului și ale locuitorilor săi. Avem o echipă de profesioniști care cunoaște problemele și soluțiile de depășire a lor și care este întotdeauna aproape de oameni.”

Pe finalul briefingului, Igor Dodon a subliniat că la alegerile locale din 5 noiembrie vom vota nu pentru primari și consilieri, ci pentru soarta Republicii Moldova: „Pe 5 noiembrie vom demonstra poziția noastră în raport cu ceea ce se întâmplă în țara noastră. Este timpul să votăm împotriva celor care-și bat joc de noi, care au devenit cameleoni peste noapte, împotriva „ciumei galbene”. Votăm pentru o echipă de încredere, pentru socialiști. Cu noi a fost și va fi mai bine!”.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă