PSRM

21 septembrie 2023

Adrian Albu a propus audierea în Parlament a ministrului Afacerilor Interne

Deputatul BCS, Adrian Albu a solicitat în ședința plenară de astăzi a Parlamentului audierea ministrului afacerilor interne, Adrian Efros, cu informații despre multiplele cazuri de minare a obiectelor din RM care au avut loc anterior și care se repetă în prezent, precum și despre delegarea unui reprezentant al RM în Biroul pentru coordonarea combaterii criminalității organizate şi altor infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor-membre ale CSI.

Adrian Albu a menționat că oamenii trebuie să cunoască situația cu privire la multiplele cazuri de minare a obiectelor din Republica Moldova care periclitează viața cetățenilor noștri și ne afectează inclusiv economic.

”Colegii din MAI mi-au dat un raport prin care se arată că în spatele acestor minări stă un grup de minori numit ”Cronos”, din Belarus. Pe acest fapt aș dori să invităm ministrul de Interne să ne explice ce a fost anterior și ce acțiuni se vor întreprinde pe viitor pentru a evita asemenea situații”.

De asemenea, deputatul socialist a solicitat claritate pe problema delegării unui reprezentant al Republicii Moldova în Biroul pentru coordonarea combaterii criminalității organizate şi altor infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor-membre ale CSI, lipsa căruia poate genera astfel de situații tragice precum cazul din aeroport.

Adrian Albu a atenționat că din 25 ianuarie 2023 RM nu are un reprezentant în Biroul menționat, fapt care creează impedimente în schimbul operativ de date în privința infractorilor care pot pătrunde din acest bloc comunitar în Republica Moldova, iar conform statisticii, cei mai mulți infractori extrădați în RM sunt din FR și Ucraina.

Potrivit lui Adrian Albu, ministrul de Interne ”ar trebuie să explice dacă la moment este delegată o persoană în acest birou, dacă nu – cauzele acestui fapt, și care sunt acțiunile de mai departe ale ministerului pentru a avea acest schimb de informații foarte necesar”.

Ambele inițiative au fost respinse de majoritatea PAS.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă