PSRM

14 martie 2024

Adrian Albu a prezentat un contra raport al Guvernului, lucruri despre care Recean nu va menționa niciodată

Astăzi, de la tribuna Parlamentului, deputatul BCS, Adrian Albu, a enumerat ”realizările” actualei guvernări despre care primul-ministru nu va vorbi niciodată în rapoartele sale.

Astfel au fost prezentate cinci capitole alternative:
1. Pseudo-realizări versus realitate
2. Autocrație
3. Aprecierea justă din partea cetățenilor
4. Falsurile PAS
5. Concluzii

Astfel, în contextul construcției drumurilor, Adrian Albu a menționat drumul de la Bumbăta care a costat milioane nejustificate, pe care a fost intentat un dosar penal și oamenii așteaptă tragerea la răspundere a celor vinovați de risipirea banului statului.

De asemenea, deputatul s-a referit la construcția stațiilor auto ”de platină” care au costat poporul sume exorbitante, procurarea radarului care detectează doar drone căzute, stabilirea unor salarii astronomice pentru miniștri, schemele la procurarea gazelor, creșterea cheltuielilor pentru întreținerea caselor de reședință cu 12 mln. lei.

”De ce nu ne spuneți despre păcura îngropată care ne creează mari probleme de mediu, despre creșterea datoriei Republicii Moldova cu 22 miliarde și nu 34% cum afirmă președintele comisiei parlamentare”, a remarcat deputatul.

Adrian Albu a mai menționat reformele ”de succes” ale guvernării în domeniul justiției – introducerea comisiei pre-vetting , formată din străini care-și bat joc de mamele și rudele noastre și care filtrează procurorii și judecătorii docili PAS, de cei care sunt cu verticalitate.

De asemenea au fost remarcate și alte lucruri care niciodată nu vor fi prezente în rapoartele PAS cum ar fi – acțiunile PAS de monitorizare a spațiului online și cenzurare mass-media, inclusiv prin centru ”Patriot”, de transformare a Procuraturii Anticorupție, Procuraturii Generale și ANI în bâte politice, introducerea ONG-iștilor Sorosiști la toate funcțiile cheie cu acordarea accesului la secretul de stat.
Totodată Adrian Albu a vociferat ce grijă față de diasporă au cei de la guvernare, prin mărirea taxelor la colete și introducerea unor norme care nu le permit cetățenilor care au lucrat la negru peste hotare să-și procure un imobil, etc.

Concluzia este simplă: “Cei din PAS au sindromul Dunning-Kruger, care se manifestă prin faptul ca acești oameni au o eroare de apreciere în care persoanele incompetente apreciază eronat competențele lor ca fiind mult mai mare, decât în realitate.”

Deputatul a finisat discursul prin doleanța ca prim-ministrul să plece de la actul de guvernare, la fel cum a plecat din această sală.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă