PSRM

24 noiembrie 2022

Adela Răileanu le-a cerut deputaților PAS să decidă dacă susțin justiția adevărată sau acaparată

Deputatul PSRM, Adela Răileanu, s-a adresat deputaților PAS în cadrul dezbaterilor din Parlament cu privire la votul de neîncredere împotriva ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco și i-a îndemnat să decidă dacă susțin justiția adevărată sau acaparată.

Deputatul a menționat că oamenii s-au săturat de nedreptate. Ei așteptau ca autoritățile să implementeze o justiție de model occidental, cu judecători și procurori onești, aleși prin concursuri transparente. ”Și ce avem azi? Doar show-uri cu mascați pe la ușile celor care critică partidul, politicieni purtați prin izolatoare, infractori în libertate, investitori străini deposedați de afaceri, tineri judecători dornici de a munci onest, ținuți la distanță de sistem”.

Adela Răileanu le-a cerut deputaților majorității de la guvernare să renunțe la interesele personale și să dea dovadă de responsabilitate în situația în care timp de un an de zile ministrul Justiției a pierdut timpul cu jocuri de culise, cu proiecte de legi dubioase și scandaloase, cu șmecherii și concursuri trucate.

„Noi, în calitate de opoziție, ne facem datoria. Documentăm toate neregulile, abuzurile și ilegalitățile comise de această guvernare. Asta e menirea opoziției, iar atunci când constatăm că cei de la guvernare se abat de la lege și nu lucrează în folosul cetățenilor îi chemăm aici în fața dumneavoastră. Însă decizia de a face regulă, ori de a lăsa lucrurile să degradeze în continuare, este luată de majoritatea parlamentară. În rezultatul votului lor se va vedea dacă va fi un vot pentru o justiție adevărată, ori un vot pentru nedreptate și pentru o justiție acaparată”, a subliniat Adela Răileanu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă