PSRM

26 august 2014

Moldova este patria noastră, unica

Mesaj de felicitare сu prilejul zilei de 27 august – Ziua Naţională a Republicii Moldova

Acum 23 de ani a fost proclamată independenţa Republicii Moldova, un moment istoric care ne-a oferit prilejul să construim de sine stătător ţara, economia, societatea, identitatea.

Nu a fost simplu, am suportat pierderi dureroase pe parcursul acestor două decenii şi ceva, dar unele greutăţi ne-au călit ca popor, ne-au învăţat să luptăm, să ne adaptăm, să identificăm oportunităţi în cele mai vitregi situaţii.

Noi cu toţii, şi clasa politică, şi societatea în ansamblu, şi tinerele generaţii care au apărut în aceste decenii, am contribuit la dezvoltarea şi la afirmarea ţării noastre în plan regional şi internaţional.

Este încă mult de lucru, mult de edificat în ţara noastră. Trebuie să ridicăm economia, să modernizăm viaţa socială, să îmbunătăţim calitatea politicului. Dar este important că noi, cu toţii, avem un proiect comun, un proiect de ţară, care ne motivează şi ne dă speranţe. Ştiu că avem suficient potenţial uman şi intelectual pentru a deveni un stat modern şi împlinit.

Dacă vom fi solidari şi bine motivaţi, vom reuşi să realizăm acest deziderat şi să lăsăm următoarelor generaţii o Moldovă trainică şi prosperă.

Stimaţi concetăţeni!

Moldova este patria noastră, unica. Este leagănul neamului nostru, este vatra poporului moldovenesc.

Vreau să menţionez în mod aparte că în acest an, noi, moldovenii, sărbătorim şi a 655-a aniversare a statalităţii moldoveneşti. Moldova nu e de azi sau de ieri – e de veacuri. Suntem un stat cu istorie veche, bogată, medievală. Avem cu ce ne mîndri, avem de unde învăţa.

La 27 august 1991 noi am revenit din nou la statalitatea noastră, moldovenească. Acesta este un prilej de fericire pentru noi toţi. Felicitări!

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă