PSRM

17 februarie 2015

Socialiştii au organizat o acţiune de protest în legătură cu lipsa medicamentelor în spitale şi scumpirea preparatelor medicamentoase.

Deputaţi, membri şi adepţi ai Partidului Socialiştilor din RM au participat, astăzi, la o acţiune de protest, desfăşurată în faţa sediului Ministerului Sănătăţii. Participanţii la acţiune şi-au exprimat indignarea în legătură cu lipsa, în majoritatea instituţiilor medicale din ţară, a medicamentelor, precum şi cu scumpirea preparatelor medicale în farmacii.

„Oamenii îşi cumpără asigurare medicală, dar cu aceşti bani nu pot obţine servicii medicale elementare. În spitale lipsesc cele mai simple medicamente. Banii, încasaţi de fondul asigurărilor obligatorii în medicină, sînt furaţi. Altfel nu poţi explica lipsa de medicamente în spitale. Guvernării actuale nu-i pasă de oameni. Guvernării actuale nu-i pasă din ce trăiesc oamenii. Se creează impresia că se face tot posibilul pentru a-i extermina pe cetăţenii acestei ţări, pentru a lăsa aici pămînt pustiu, pe care cei de la guvernare l-ar putea vinde cu profit patronilor lor din Occident. Nu avem nevoie de o astfel de guvernare”, a declarat deputatul în Parlamentul RM din partea PSRM, Oleg Lipski.

După cum a relatat deputatul în Parlamentul RM din partea PSRM, Vladimir Odnostalco, săptămîna trecută, membrii comisiei parlamentare pentru protecţie socială, sănătate şi familie s-au aflat cu o inspecţie la Spitalul Clinic Republican şi la Spitalul de Urgenţă. ”Situaţia este critică. Mai mulţi pacienţi sînt nevoiţi să cumpere nu doar medicamente, ci şi seringi şi termometre. În sistemul sănătăţii este o corupţie totală. Ministrul interimar al Sănătăţii, Andrei Usatîi, declară că unica ieşire din situaţia creată este nimicirea mafiei medicamentelor, care s-a format la noi în ţară. Totuşi, ce-a făcut Domnia sa personal pentru aceasta? Nimic”, a subliniat deputatul.

Participanţii la acţiune şi-au exprimat nemulţumirea şi faţă de creşterea totală a preţurilor la preparatele medicamentoase. Manifestanţii au menţionat că scumpirea medicamentelor din farmacii nu se estimează la cîteva procente, devenind mai scumpe de cîteva ori. Potrivit pensionarilor, care au venit la miting, medicamentele au fost şi mai înainte foarte scumpe, dar acum oamenii nu mai sînt în stare să le cumpere. Guvernarea ne impune să ducem un trai mizerabil”, au declarat cetăţenii disperaţi.

Participanţii la acţiune au scandat: „Cei vinovaţi – la răspundere!”, „Ruşine!”, „Jos aşa guvernare!”, „Opriţi furturile!”.

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă