PSRM

26 februarie 2018

Socialiștii au înaintat o cerere în adresa Guvernului privind majorarea salariilor personalului medical

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din cadrul Consiliului municipal, solicită majorarea salariilor personalului medical și încetarea persecutării acestora.

Consilierul fracțiunii PSRM, Dinari Cojocaru a declarat luni, 26 februarie, într-un briefing că „medicii sunt atacați zilnic de mass-media. Deși calitatea medicinei s-a îmbunătățit, dar din cauza presei și a monopolului din sistemul farmaceutic, situația în domeniul sănătății nu arată cel mai bine”.

„Nu înțeleg, de ce Ministerul Sănătății, sindicatele, direcția de sănătate, nu susțin medicii. Astăzi, medicii primesc mai puțin decît oricare alt angajat. Secretarul de stat, într-o mașină scumpă, încearcă cu orice ocazie să se pronunțe împotriva medicilor și să le complice situația în orice mod, dar nu oferă proiecte pentru a îmbunatăți sistemul de sănătate, pentru a mări salariile personalului medical, pentru a dezvolta medicina, inclusiv în zonele rurale. Prin urmare, din sistem pleacă nu numai tinerii specialiști, ci și cei cu experiență „, s-a indignat Cojocaru.

Consilierul e de părere că într-o zi, Moldova va ajunge în situația în care medicii vor intra în greva foamei și vor refuza să muncească. Vor rămâne doar miniștri și persoane precum Mihai Moldovanu, care aduc doar daune bugetului.

Dinari Cojocaru a comunicat jurnaliștilor despre incidentul care a avut loc la sfîrșitul săptămânii trecute, cînd angajații grădiniței din satul Bardar au refuzat să lucreze din cauza salariilor mici.

Cojocaru a remarcat, că socialiștii sunt gata să coopereze punerea în aplicare a proiectelor de îmbunătățire a sistemului de sănătate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă